افراد مسلح در حملهای مرگبار، روز شنبه ۳۱ شهریور (۲۲ سپتامبر) مراسم رژه نیروهای نظامی را در شهر اهواز به رگبار گلوله بستند. روایت شاهدان عینی زوایایی از این حادثه را نشان میدهد.
در جریان حمله افراد مسلح به مراسم رژه نظامی در اهواز در روز شنبه دستکم ۲۵ تن جان خود را از دست دادند و بیش از ۶۰ تن زخمی شدند.
مرتضی جابریان، عکاس، که برای پوشش تصویری مراسم حاضر بوده است درباره جزئیات حادثه به خبرگزاری ایلنا میگوید: «رژه تازه تمام شده بود و سه چهار گردان رفته بودند و یک گردان زرهی باقیمانده بود که تیراندازی شروع شد. فکر کردیم طبق عادت در رژهها که صدای تیر پخش میکنند این هم فقط صدای تیر است. به همین دلیل خیلی بیخیال بودیم و با خنده گفتیم مانور است. همان لحظه دیدیم همه در حال فرار هستند، شخصیتها و محافظان در حال تحرک بودند.»
این شاهد عینی در ادامه اظهار داشت: «صدای تیر میآمد و من برای عکاسی به دنبال صدای تیر رفتم که یکی از حفاظت سپاه یا ارتش من را از پشت گرفت و به سمت دیگری هدایت کرد. در ابتدا برای یک زمان کوتاهی تیراندازی کمی آرام شد ولی دوباره صدای تیراندازی شدید شد. همه شوکه شده بودند. بچههای عملیات سپاه و حفاظت نیروی انتظامی و ارتش فهمیدند این حمله تروریستی است و با آنها درگیر شدند. ما فقط صدای تیر میشنیدم. خیلی از بچهها در کانالهای آب خوابیده بودند. من رفتم بالای سر شهدا و زخمیها. یکی از کشتهها از تروریستها بود. بچههای امنیت میگفتند این تروریست است. لباس شخصی پوشیده بود و خشاب کلاش به او وصل بود.»
بیشتر بخوانید:
- حمله به مراسم رژه در اهواز؛ شمار کشتهشدگان به ۲۵ نفر رسید
- گزارش تصویری از حمله افراد مسلح به مراسم رژه در اهواز
مهدی پدرامخو، عکاس خبرگزاری مهر، که از فعالان رسانهای حاضر در محل این واقعه بود به خبرگزاری مهر میگوید:
«از صبح به همراه جمع دیگری از خبرنگاران و عکاسان در محل برنامه حاضر بودیم. برنامه راس ساعت ۸:۳۰ آغاز شد و تازه به بخش رژههای میدانی رسیده بود که حوالی ساعت ۹ تیراندازی آغاز شد. ابتدا فکر کردیم صدای شلیک مربوط به مانور و برنامههای جنبی مرسوم است که برخی یگانهای نوپو در حاشیه این برنامه اجرا میکنند، اما بعد از لحظاتی با واکنش محافظان مسئولان کشوری و لشگری حاضر در مراسم، متوجه اصل حادثه شدیم. جو بسیار متشنج شد.»
وی در ادامه گفت: «بلوار قدس که این برنامه در بخشی از آن در حال برگزاری بود، مخصوص خانههای سازمانی نیروهای ارتش است و در آن منطقه پارک بزرگی هم وجود دارد که اتفاقا تروریستها از همین منطقه وارد شدند که پشت محل استقرار مسئولان و شخصیتها میشد. محل استقرار مردم عادی هم دقیقا سمت چپ همین جایگاه بود.»
عکاس خبرگزاری مهر با تاکید بر اینکه بخش عمدهای از مردم عادی حاضر در این حادثه از خانواده نظامیان حاضر در مراسم بودند، میگوید: «تصویری از یکی از نیروهای نظامی منتشر شده که در حال محافظت از دختری با شال سفید است، آن دختر، در واقع فرزند آن نیروی امنیتی بود که در صحنه حضور داشت.»
پدرامخو همچنین درباره تصویری که از عکاسی یک خانم عکاس در شرایط بحرانی ثبت کرده بود و بازتاب گستردهای در فضای مجازی پیدا کرد گفت: «در اوج آن شرایط درهای یکی از پادگانهای نزدیک را باز کردند تا مردم داخل بروند و کمتر آسیب ببینند. پای دیوار همان پادگان خانمی به این همکار عکاس ما پناه برد و در همان وضعیت همکارمان یعنی خانم فاطمه رحیماویان به عکاسی از صحنهها ادامه میداد و من هم آن موقعیت را ثبت کردم.»
آیتالله حیدری، نماینده اهواز در مجلس خبرگان، نیز که در جایگاه حضور داشته است در اینباره به خبرگزاری تسنیم گفته است:
«بعد از دقایقی که رژه نیروهای مسلح در اهواز شروع شده بود، چند فردی که با لباس نظامی پوشش داشتند، بهسمت جایگاه شلیک کردند و این تیراندازی برای دقایقی طول کشید و نظم رژه را به هم ریخت. هدف مهاجمان جایگاه مسئولان بود اما موفق نشدند به این سمت مسئولان شلیک کنند. اما متأسفانه بهسمت نیروهای نظامی شلیک کردند که تعدادی نیروهای نظامی شهید شدند؛ بعد از شلیک تروریستها، نیروهای امنیتی به سمت آنها تیراندازی کردند که خوشبختانه یکی از آنها به درک واصل شد و برخی از آنان نیز متواری شدند که نیروهای امنیتی هماکنون در حال تعقیب آنها هستند. بهنظرم آنها میخواستند مسئولان عالی استان را ترور کنند؛ بنده وقتی صدای تیر را شنیدم اشهدم را خواندم.»