مهدی رجبیان، آهنگساز ایرانی و تهیه کننده «اهل خاورمیانه» در گفتگو با یورونیوز تنها پیام این آلبوم را که بیش از صد نوازنده در آن مشارکت دارند «صلح به دور از هر نوع جنگ و سرکوب» می داند.
مهدی رجبیان آهنگساز و تهیهکننده موسیقی از ایران آلبومی را با مشارکت هنرمندان ۱۲ کشور به نام «اهل خاورمیانه» و با هدف ترویج صلح در این منطقه پرتلاطم تهیه کرده است.
یورونیوز با مهدی رجبیان که پیش از این به دلیل فعالیت هنری خود به اتهام «فعالیت غیرمجاز هنری و توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام» دستگیر شده و مورد محاکمه قرار گرفته، در مورد آلبوم «اهل خاورمیانه» گفتگو کرده است.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
او در مورد اینکه چه طور به فکر ساخت آلبوم «اهل خاورمیانه» با پیام صلح در این منطقه افتاد می گوید: «من به عنوان یک آهنگساز احساس کردم اکنون نیاز است که با زبان موسیقی به نقض حقوق انسانی در خاورمیانه اعتراض کنم، به نظر من مردمان خاورمیانه از نقض حقوق انسانی خسته هستند و من تنها راهی که می توانستم صدای همه کشورهای خاورمیانه را در یک فریاد مشترک جمع آوری کنم زبان موسیقی بود.»
مهدی رجبیان معتقد است منطقه خاورمیانه از «سرکوب و نقض حقوق بشر» خسته است. این هنرمند ایرانی می گوید یکی از موارد نقض حقوق بشر در خاورمیانه «جنگ فیزیکی بین کشورها» است زیرا از نظر او تخریب و ویرانی جنگ برای مردم این منطقه عادی شده است.
او معتقد است هنر تنها زبانی است که مرز نمی شناسد و بر جنبه مستقل آلبوم «اهل خاورمیانه» تاکید می کند. وی در مورد جمع آوری قطعات این آلبوم و آشنایی خود با هنرمندانی از کشورهای ترکیه، عمان، یمن، عراق، فلسطین، اردن، مصر، سوریه، لبنان، بحرین و تاجیکستان می گوید: «من مدت ها است که در حال تحقیق بر روی موسیقی عرب هستم و این اتفاق باعث شده با موزیسینهای زیادی در خاورمیانه ارتباط داشته باشم و بتوانم این آلبوم را تکمیل کنم، آنها فقط با من در ارتباط بودند که می توان گفت ۱۲ کشور و حدود ۱۰۰ موزیسین در این آلبوم مشارکت دارند.»
مهدی رجبیان در مورد وجه مشترک قطعات این آلبوم می گوید: «تمام موسیقی ها یک حس خفقان را دنبال می کنند درصورتی که هیچکدام از این موزیسین ها با هم ارتباط نداشتند و موسیقی ها در کشورهای مختلف خاورمیانه ساخته شده است و این اتفاق نشان دهنده این است که مردمان خاورمیانه یک خستگی و یک درد را تجربه می کنند.»
یکی از ملودی های آلبوم «اهل خاورمیانه» توسط یکی از آهنگسازان که پناهجو است در دریا ساخته شده است.
این هنرمند ۲۸ ساله که تاکنون زندان انفرادی و اعتصاب غذا در زندان را تجربه است در مورد محدودیت فعالیتهای هنری خود در ایران می گوید: «ممنوعیت فقط می تواند فلسفه و تفکر یک اثر هنری را پیچیده و بکر کند، ولی هنگام اجرای اثر هنری باعث تخریب آن می شود. ممنوعیت باعث شده است که من نتوانم با نوازنده و استودیوی حرفهای برای موسیقی همکاری کنم.»
او در مورد تجربه «زندان انفرادی» و «اعتصاب غذا» می گوید: «برای من تولید یک اثر هنری مهمتر از عواقب آن است، و اگر به غیر از این بود اتفاقات بد تجربه نمیشد، من از ۲۱ سالگی در زندان و ممنوعیت هستم.»
مهدی رجبیان می افزاید: «انسان در طول عمرش نباید دو اتفاق را تجربه کند، یکی زندان و دیگری اعتصاب غذا است، زندان روح را می کشد و اعتصاب غذا جسم را! متاسفانه ما هر دو آنها رو چندین بار تجربه کردیم. البته با همه ممنوعیت هایی که داریم تاریخ از ما اثر هنری خوبی می خواهد.»
این آهنگساز ایرانی تنها پیام آلبوم «اهل خاورمیانه» را «صلح به دور از هر نوع جنگ و سرکوب» می داند. او در مورد درخواست مجوز برای آلبوم «اهل خاورمیانه» و انتشار آن برای مخاطبان عادی می گوید: «من تاکنون مجوزی نگرفته ام و نخواهم گرفت. در ایران فکر کنم تنها راهش فضای مجازی باشد.»
بیشتر بخوانید: