NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ژاپن رهبر فرقه عامل حمله با گاز سارین به متروی توکیو را اعدام کرد

ژاپن رهبر فرقه عامل حمله با گاز سارین به متروی توکیو را اعدام کرد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

طی این حمله که در ماه مارس سال ۱۹۹۵ در متروی پر تردد توکیو روی داد، ۱۳ نفر کشته و دست‌کم ۵۸۰۰ نفر زخمی‌ شدند. برخی از مجروحین این حادثه همچنان با عواقب مسمومیت توسط گاز سارین دست به گریبانند.

آگهی

رهبر یک فرقه آخرالزمانی و شش عضو دیگر این گروه روز جمعه، ۶ ژوئیه (۱۵ تیر) در ژاپن اعدام شدند. این افراد در سال ۱۹۹۵ با پخش گاز اعصاب سارین در مترو توکیو، باعث کشته شدن ۱۳ تن و مجروح شدن هزاران نفر از مسافران مترو شدند.

اوم شینریکیو به معنای «حقیقت عالی»، نام فرقه‌ای است که آموزه‌های بودایی و هندو را با پیشگویی‌های آخرالزمانی تلفیق کرده است. این فرقه که توسط فردی به نام «شوکو آساهارا» در سال ۱۹۸۴ بنیان گذاشته شد، پس از حمله به متروی توکیو در بسیاری از کشورهای به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

رویترز
اتاق اعدام در زندان توکیورویترز

طی این حمله که در ماه مارس سال ۱۹۹۵ در متروی پر تردد توکیو روی داد، ۱۳ نفر کشته و دست‌کم ۵۸۰۰ نفر زخمی‌ شدند. برخی از مجروحان این فاجعه همچنان با عواقب مسمومیت توسط گاز سارین دست به گریبانند و هفتاد درصد از قربانیان هنوز از اختلالات بینایی رنج می برند.

تصاویر این حمله تروریستی بسیاری را در جهان تحت تاثیر قرار داد و تصور مردم ژاپن از امنیت عمومی کشورشان را خدشه‌دار کرد. این فاجعه همچنین تاثیری عمیق بر سیاست‌های امنیت عمومی این کشور گذاشت تا جائیکه تا به امروز استفاده از سطل‌های زباله غیر شفاف در مکان‌های عمومی ژاپن ممنوع است.

رویترز
شیزو ماتسوموتو معروف به شوکو آساهارا، بنیانگذار این فرقه «اوم شینریکیو»رویترز

به گزارش رسانه‌های این کشور، شیزو ماتسوموتو، معروف به شوکو آساهارا، بنیانگذار ۶۳ ساله این فرقه اولین فردی بود که روز جمعه به دار آویخته شد. وی در سال ۲۰۰۴ میلادی به همراه ۱۳ تن از اعضای فرقه مجرم شناخته شد.

وی در آن زمان درباره پیشگویی خود از آخرالزمان ادعا می کرد که در زمان سفر کرده و به سال ۲۰۰۶ میلادی رفته و با مردم درباره جنگ جهانی سوم سخن گفته است.

این فرقه در اوج فعالیت خود دست‌کم ۱۰ هزار عضو در ژاپن و کشورهای دیگر داشت. برخی از اعضای آن در منطقه ای واقع در دامنه کوه فوجی زندگی می‌کردند. آنها در این مکان آموزش‌هایی عحیب می‌دیدند و سلاح‌هایی نظیر گاز سارین جمع‌آوری کرده بودند.

در مدت زمان محاکمه رهبر فرقه و اعضای دخیل در حمله متروی توکیو که سال‌ها به طول انجامید، هیچ یک از آنان انگیزه خود از این حمله شیمیایی را آشکار نکردند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

رویترز
کلاس‌های آموزشی فرقه «اوم شینریکیو» در مقابل عکس رهبر فرقهرویترز

این فرقه در سال ۱۹۹۴ با هدف قتل سه قاضی درگیر در این پرونده، حمله‌ شیمیایی دیگری را نیز در شهر ماتسوموتو انجام دادند. آنها با یک کامیون پخچال دار گاز سارین را در شهر منتشر کردند. اگرچه سه قاضی پرونده جان سالم به در بردند اما هشت تن در این حادثه کشته شدند.

وزارت دادگستری ژاپن، صبح روز ششم ژوئیه اعدام شش عضو دیگر فرقه «اوم شینریکیو» را نیز تائید کرد.

شیزو تاکاهاشی همسرش یکی از قربانیان این حمله بود. همسر او کارمند مترویی بود که بسته حاوی گاز سارین را از واگن مترو خارج کرد. وی درباره اجرای حکم رهبر این فرقه گفت: «فکر می‌کنم که اعدام او کار درستی بود. والدین همسرم درگذشتند و حیف که خبر اجرای حکم اعدام این فرد را نشنیدند.»

صدور و اعدام حکم اعدام در ژاپن بسیار نادر است اما نظر سنجی‌ها از حمایت مردم از این مجازات حکایت دارد.

سازمان عفو بین‌الملل درباره این اعدام‌ها می‌گوید از آنجایی که برقراری عدالت در پذیرش مسئولیت است، «حکم اعدام هرگز نمی‌تواند عدالت باشد زیرا حد نهایی انکار حقوق بشر است.»

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دادگاهی در روسیه «مسیح سیبری» را زندانی کرد

«ایرانی داعشی» در آلمان به تحمل چهار سال حبس محکوم شد

«اعدام دست‌کم ۸ نفر در ایران»؛ تهران: پاسخ به اسرائیل ربطی به آتش‌بس در جنگ غزه ندارد