حمایت بخش بزرگی از شهروندان ایرلند از اعطای حق سقط جنین امیدبخش زنان و فعالان حقوق زن در کشورهای آمریکای لاتین از جمله آرژانتین است.
هفته گذشته شهروندان ایرلند در یک همهپرسی شرکت کردند تا قانون ممنوعیت حق سقط جنین را لغو کنند. در این همه پرسی طرفداران حق سقط جنین با اکثریت ۶۶.۴٪ پیروز شدند و رای به لغو قانونی دادند که بیش از سه دهه پیش در قانون اساسی این کشور تجلی یافته بود.
حمایت بخش بزرگی از شهروندان ایرلند از اعطای حق سقط جنین امیدبخش زنان و فعالان حقوق زن در کشورهای آمریکای لاتین از جمله آرژانتین است؛ بهویژه آنکه کلیسای کاتولیک نقش بزرگی در هر دو کشور دارد و سقط جنین در مسحیت کاتولیک یکی از گناهان نابخشودنی به شمار میرود.
روز گذشته (پنجشنبه ۳۱ می/۱۰ خرداد) صدها زن در مقابل کنگره آرژانتین جمع شدند و در حالیکه پرچمهای سبز در دست داشتند از اعضای کنگره خواستند تا از اعطای حق سقط جنین حمایت کنند.
سال گذشته شیلی قوانین ممنوعیت مطلق سقط جنین را تغییر داد. بر طبق قوانین تصویب شده حال سقط جنین میتواند در مواردی که زندگی مادر در خطر باشد، بارداری ناشی از تجاوز جنسی و یا اگر جنین خارج از رحم قرار گرفته باشد و احتمال رشد آن وجود نداشته باشد، صورت پذیرد.
در آرژانتین قوانین کنونی سقط جنین همانند شیلی است. با این حال، در موارد خاص با اجازه دادگاه مادر حق سقط جنین دارد. گروههای حامی حقوق زنان معتقدند که فرآیند رسیدگی به پروندههای درخواست سقط جنین بسیار طولانی است و در بسیاری از موارد این حق از زنان گرفته میشود.
با اینکه در کنگره آرژانتین پیش از این نیز بر سر قوانین سقط جنین بحث و گفتوگو صورت گرفته است اما این قوانین تغییری نکرده اند.
بیشتر بخوانید:
رای «آری» ایرلندیها به قانونی شدن سقط جنین
همهپرسی حق سقط جنین در ایرلند؛ وضعیت دیگر کشورهای اروپایی چگونه است؟
حال رییسجمهوراین کشور اعلام کرده است با اینکه خود از مخالفان سرسخت سقط جنین است، از بررسی این قوانین در کنگره استقبال میکند. موریسیمو ماریک از متحدانش در کنگره خواسته است بدون در نظر گرفتن مخالفت او، به تغییر قوانین سقط جنین رای دهند.
قوانین سقط جنین در آرژانتین بین احزاب سیاسی اختلاف انداخته است. احتمالا کنگره از تغییر قوانین سقط جنین پشتیبانی خواهد کرد اما حامیان حقوق زنان باید انتظار مقاومت در مجلس سنا را داشته باشند.
اگر تغییر قوانین سقط جنین از حمایت کنگره و سنا برخوردار شود، رییسجمهور آرژانتین اعلام کرده است که آن را وتو نخواهد کرد.