«اسرائیل به دنبال وخیم کردن وضعیت کنونی نیست اما آنکه خشونت را آغاز کرده مسئول پایان دادن به آن است. حماس باید بهای کارش را بپردازد.»
اسرائیل روز چهارشنبه ۳۰ مه/ ۹ خرداد اخبار مبنی بر برقراری آتشبس میان گروههای مسلح فلسطینی و ارتش این کشور را تکذیب کرد.
یسرائیل کاتس وزیر اطلاعات اسرائیل در مصاحبهای با رادیو دولتی این کشور گفت: «اسرائیل به دنبال وخیم کردن وضعیت کنونی نیست اما آنکه خشونت را آغاز کرده مسئول پایان دادن به آن است. حماس باید بهای کارش را بپردازد.»
بامداد سهشنبه ۲۹ مه بیست و پنج راکت از نوار غزه به سوی اهدافی در جنوب اسرائیل شلیک شد. در پاسخ با این راکتها، نیروی هوایی اسرائیل روز سهشنبه مواضع حماس و سازمان «جهاد اسلامی فلسطین» در نوار غزه را بمباران کرد.
بیشتر بخوانید: شلیک ۲۵ خمپاره از نوار غزه به جنوب اسرائیل
شامگاه سهشنبه سازمان «جهاد اسلامی فلسطین» اعلام کرده بود که با میانجیگری مصر میان گروههای مسلح فلسطینی و ارتش اسرائیل آتشبس برقرار شده است.
داوود شهاب، سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد: «تمام طرفهای درگیر به این توافق متعهد هستند.»
از سوی دیگر، خلیل الحیا، معاون ريیس دفتر حماس نیز گفت: «در ساعات گذشته با میانجیگری تعدادی واسطه به توافقی برای بازگشت آتشبس به نوار غزه رسیدهایم و گروههای فلسطینی به شرط تعهد اسرائیل به آتشبس پایبند خواهند بود.»
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در طول شامگاه سهشنبه و بامداد چهارشنبه حملات جدیدی علیه مواضع حماس در جهت تلافی راکتهای فلسطینی روز سهشنبه را آغاز کرده است. در طی این حملات ۲۵ «زیر ساخت نظامی از جمله کارخانه ساخت راکت و پناهگاه پهپاد» مورد هدف بمبهای اسرائیلی قرار گرفتند.
بیانیه ارتش اسرائیل اذعان کرد در طول روز سهشنبه در حدود ۷۰ راکت به سوی اسرائیل از نوار غزه شلیک شده است که تعدادی از این خمپارهها توسط سامانه دفاعی این کشور موسوم به «گنبد آهنین» رهگیری و پیش از اصابت به زمین منهدم شده است. سه سرباز اسرائیل در جریان اصابت خمپارههای فلسطینی زخمی شدهاند.
تاکنون گزارشی از تلفات فلسطینی در طی حملات شب گذشته ارسال نشده است.
مرز میان اسرائیل و غزه از هفتهها پیش و با شروع «راهپیمایی بازگشت» فلسطینیان به شدت متشنج است. بنا به گزارش چند سازمان بشردوستانه بینالمللی، از ۳۰ ماه مارس تاکنون، ۱۱۹ شهروند فلسطینی با شلیک نظامیان اسرائیلی کشته شده اند. روز چهاردهم ماه و همزمان با افتتاح سفارت ایالات متحده آمریکا در بیتالمقدس، ۶۱ فلسطینی با شلیک مستقیم نظامیان اسرائیلی جان باختند.
بیشتر بخوانید:
راهپیمایی «بازگشت» در مرز غزه؛ سربازان اسرائیلی به روی تظاهرکنندگان فلسطینی آتش گشودند
پارلمان اروپا در مقابل دولت اسراییل ایستاد
استقرار ۱۰۰ تک تیرانداز ارتش اسرائیل در مرز غزه با آغاز اعتراضات یوم الارض
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از سال ۲۰۰۶ و در پی برگزاری انتخابات، کنترل باریکه غزه را به دست گرفت. اسرائیل و حماس از سال ۲۰۰۸ تاکنون سه بار با یکدیگر وارد جنگهای کوتاه مدت شده اند. سازمان ملل با انتشار گزارشی اعلام کرد در یک دهه گذشته ۴۵۰۰ شهروند فلسطینی در نوار غزه کشته شده اند.
بیشتر بخوانید: هواپیماهای اسرائیل نوار غزه را بمباران کردند