اتحادیه اروپا پیشتر صادرات تجهیزاتی که برای «سرکوب» داخلی و کنترل ارتباطات به کار میروند را نیز مشمول تحریم کرده بود.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت: «در برخی از موضوعات دارای تفاوت دیدگاههای زیادی با اتحادیه اروپا هستیم که بخشی از این موضوع به تفاوت ارزشها در منطقه ما و کشور ما با ارزشهای حاکم در اروپا بر میگردد که این موضوع مسائل حقوق بشری را نیز شامل میشود».
اتحادیه اروپا روز پنجشنبه بخشی از تحریمهای خود علیه تهران را به واسطه «نقض جدی حقوق بشر» در ایران ، یک سال دیگر تمدید کرد. این تحریمها نخستین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی وضع شد.
این نهاد اروپایی روز پنجشنبه در حالی تحریمهای خود علیه ایران را تمدید کرد که اخیرا برای تضمین توافق هستهای با ایران موسوم به برجام با چالشهایی روبرو بوده است.
بیشتر بخوانید:
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده پیشتر اعلام کرده بود «مشکلات» این توافقنامه باید تا ۱۲ ماه مه امسال برطرف شود. درحالی که اتحادیه اروپا مشتاق است برقراری این توافقنامه را تضمین کند.
تحریمهای اتحادیه اروپا همچنین شامل مسدود کردن داراییها و ممنوعیت سفر برای ۸۲ فرد حقیقی و نیز تحریم پلیس فضای مجازی ایران «فتا» میشد. همچنین صادرات تجهیزاتی که برای «سرکوب» داخلی و کنترل ارتباطات به کار میروند نیز در میان این تحریمها دیده میشد.
سازمان ملل متحد در ماه مارس اعلام کرده بود که ایران برخلاف اصول آزادی بیان کنشگران و مخالفان سیاسی را دستگیر و شکنجه کرده و اعترافگیری به زور را ادامه داده است.
آقای قاسمی همچنین افزود: «از دیرباز مذاکراتی بین ایران و اروپا وجود داشته، و این مذاکرات همچون گذشته ادامه خواهد داشت، اما دو طرف باید در این زمینه علاقهمندی داشته باشند تا این مذاکرات بر اساس علاقه طرفین و در محیطی آکنده از حسن نیت ادامه پیدا کند».