انتخابات مصر؛ برای عبدالفتاح سیسی مشارکت مهمتر از پیروزی است

در حالی که پیروزی عبدالفتاح سیسی در انتخابات ریاست جمهوری مصر تقریبا قطعی است، آنچه برای رئیس جمهوری حال حاضر این کشور مهم است، شمار بالای مشارکت مردم در انتخابات است تا بتواند با کسب آرای زیاد، مشروعیت سیاسی خود را تقویت کنند.
شهروندان این کشور از صبح روز دوشنبه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری پای صندوقهای رای حاضر شدند. انتخاباتی که عقب کشیدن احزاب اپوزیسیون از آن، پیروزی عبدالفتاح سیسی را قطعی کرده است.
آقای سیسی که به گفته کارشناسان به مشارکت بالای رایدهندگان نیاز دارد، مردم را به حضور پر تعداد پای صندوقهای رای تشویق کرده است. عبدالفتاح سیسی، از دید متحد اصلی خود ایالات متحده و دیگر متحدان غربی، عاملی حیاتی برای ثبات سیاسی و اقتصادی مصر است اما منتقدان وی معتقدند که او به بدترین شکل مخالفان خود را سرکوب کرده و این انتخابات «نمایشی» بیش نیست.
منتقدان رئیس جمهوری مصر میگویند که با کنار رفتن احزاب مخالف به دلیل سرکوب شدید، این انتخابات بیشتر به رفراندوم عملکرد چهار سال گذشته سیسی شبیه است تا رقابت جدی دموکراتیک.
بیشتر بخوانید:
سامی عنان، مهمترین رقیب انتخاباتی عبدالفتاح سیسی که از فرماندهان سابق ارتش این کشور بود، با بهانه شرکت در انتخابات «بدون اجازه مسئولان نیروهای مسلح»، توسط این نهاد بازداشت شد.
تنها رقیب باقیمانده رئیس جمهوری مصر، موسی مصطفی موسی است. او از حامیان بزرگ عبدالفتاح سیسی است که از انتخاب مجدد وی نیز حمایت کرده است.
سیسی در سال ۲۰۱۳، رئیس ستاد مشترک نیروهای مصلح مصر بود. در پی تظاهرات مردمی علیه محمد مرسی، رئیس جمهوری وقت و رهبر حزب عدالت و آزادی، حزبی که عملا شاخه سیاسی اخوان المسلمین بود، با کودتای نظامی او را برکنار کرد و در سال ۲۰۱۴ به عنوان ریاست جمهوری مصر انتخاب شد.
انتخابات ریاست جمهوری اخیر مصر سه روز به طول خواهد انجامید. به گزارش رویترز به نقل از شاهدان عینی در ساعات اولیه امروز دوشنبه که روز کاری هفته است، رایگیری به آرامی در جریان بوده است و بیشتر رایدهندگان پس از اتمام ساعت کاری به پای صندوق خواهند رفت.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
مقامات دولت این کشور نیز با تاکید بر تعلقات ناسیونالیستی و احساسات مخالف اسلامگرایان در مصر مردم را به شرکت در انتخابات تشویق کردهاند. یکی از روزنامههای دولتی مصر روز دوشنبه در صفحه اول خود نوشته است: «رای تو تیری در قلب دشمنان است.»
احیای اقتصادی و بازگرداندن صنعت توریسم مصر که پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ صدمات فراوانی دید، از چالشهای اصلی عبدافتاح سیسی در چهار سال گذشته بود که موفقیتهای چندانی نیز در این حوزهها کسب نکرد. برخی کارشناسان معتقدند که سیاستهای ریاضت اقتصادی موجب آسیب دیدن محبوبیت وی شده است.
پیروزی عبدالفتاح سیسی که در سال ۲۰۱۴ توانست با ۹۷ درصد آراء رئیس جمهور مصر شود، دراین دوره نیز قطعی است. اگرچه وی میگوید که به دنبال ریاست جمهوری مادام العمر و طولانی مدت نیست اما منتقدان میگویند که او احتمالا محدودیت دو دورهای ریاست جمهوری را حذف خواهد کرد.