پناهجوی افغان که دختر آلمانی را کشته بود به حبس ابد محکوم شد

حسین خاوری، پناهجوی افغان که در اکتبر سال ۲۰۱۵ در شهر فرایبورگ به یک دختر دانشجوی ۱۹ ساله آلمانی تجاوز کرده و او را کشته بود به حبس ابد محکوم شد.
جسد ماریا لادنبورگر ۱۹ ساله که دانشجوی رشته پزشکی بود، بامداد ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر یا میزان) سال ۲۰۱۶ میلادی در رودخانهای در نزدیکی فرایبورگ پیدا شده بود.
وقتی ماریا دیروقت با دوچرخه از یک مهمانی به خانه باز میگشته متهم به او حمله میکند و پس از درگیری سعی میکند او را خفه کند. وقتی زن جوان بیهوش میشود وی چند بار به او تجاوز میکند و بعد او را بیهوش در آبهای کنار رودخانه رها میکند؛ که سرانجام سبب غرق شدن و مرگ وی میشود.
قاضی «کاترین شنک» ضمن اعلام این حکم بر شدت جرم تأکید کرد و افزود «متهم هنگام رها کردن ماریا در رودخانه میدانسته که او هنوز زنده است و با این کار غرق خواهد شد.»
مأموران پلیس با آزمایش دیانای یک تار موی یافت شده روی سر مقتول و همچنین با بازبینی تصاویر دوربینهای ترافیکی خط تراموای نزدیک به محل جرم، به نوجوان پناهجو بدگمان شده و پس از چند هفته او را بازداشت کردند، بازداشتی که اعتراف وی را به همراه داشت.
پلیس آلمان برای مدتی با این فرض که حسین.ک پناهجویی زیر سن قانونی است هویت وی را فاش نکرد. ضمن آنکه قانون آلمان اجازه نمیدهد فردی که زیر سن قانونی است به حبس ابد محکوم شود.
حسین.ک که در سال ۲۰۱۵ به عنوان پناهجو وارد آلمان شد خود را ۱۶ ساله معرفی کرد و خانوادهای آلمانی از ابتدا سرپرستی او را پذیرفتند. اما وی بعدها به دادگاه گفت درباره سن خود دروغ گفته چون وضعیت برای پناهندگان زیر سن قانونی در آلمان بهتر است.
بیشتر بخوانید:
حسین مدعی شده بود که در افغانستان به دنیا آمده و پس از آنکه پدرش در جنگ با طالبان کشته شده او که ۱۳ سال داشته با خانوادهاش به ایران مهاجرت کرده است. گرچه آخرین تحقیقات نکات بیشتری را در مورد وی روشن کرد.
پلیس آلمان موفق شد با ردگیری تماس های حسین، خانواده و پدر افغان او را در ایران پیدا کند و با وی تماس بگیرد. پدر وی گفت پسرش در سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۳) در ایران به دنیا آمده است و بنابراین هنگام ورود به آلمان لااقل ۳۱ سال داشته است.
بررسیهای بیشتر پلیس روشن کرد که او در سال ۲۰۱۳ در یونان به جرم آزار جنسی یک زن باز داشت و به ده سال زندان محکوم شده بوده است. اما از آنجا که در زندان جای کافی وجود نداشته پس از یک سال به صورت مشروط از زندان آزاد میشود و مدتی بعد ناپدید می گردد.
کارشناسان میگویند این ماجرا کاستی همکاری را میان نیروهای پلیس کشورهای اروپایی آشکار میکند.