نایجل فراژ، سیاستمدار بریتانیایی و یکی از برگزارکنندگان اصلی کارزار برکسیت اعلام کرد که در حالی که روسیه به پشتیبانی مالی از کارزار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برکسیت) متهم می شود، بنیاد «جامعه باز» متعلق به جورج سوروس از این تحقیقات جا مانده است.
آقای فراژ طی سخنرانی در نشست روز سه شنبه پارلمان اروپا در استراسبورگ، نفوذ «سوروس» را در بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) بی اندازه خواند و گفت که با تحقیق درباره بنیاد جامعه باز می توانیم شاهد بزرگترین سطح لابی گری و ساخت و پاخت سیاسی و بین المللی باشیم.
نایجل فاراژ، رهبر گروه سیاسی راستگرا و مخالف اتحادیه اروپا با نام اروپای آزاد و دموکراسی حقیقی معتقد است که بنیاد جامعه باز، میلیاردها دلار در اتحادیه اروپا برای تضعیف دولت-ملتها هزینه کرده است. وی می گوید: «زمانی که از گریزگاه های مالیاتی یا از براندازی سیاسی و تبانی سخن می گوییم، بنظرم هنوز بدنبال این موارد به جای اصلی نگاه نینداخته ایم.»
#GeorgeSoros funding – ‘this is where the real international political collusion is’ – Nigel Farage https://t.co/VLMXuaGbJvpic.twitter.com/09SrI36e7f
— RT (@RT_com) November 14, 2017
آقای فاراژ می گوید: «دلیل من این است که جورج سوروس به بنیاد جامعه باز که البته در راه ترویج آزادی و حرکت های مدنی و مردمی و ساختارهای فراملی مانند اتحادیه اروپا فعالیت می کند، ۱۸ میلیارد دلار اهدا کرده است.و نفوذ این بنیاد در اینجا (استراسبورگ و پارلمان اروپا) و بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) فوق العاده زیاد است.»
این سیاستمدار بریتانیایی مخالف اتحادیه اروپا می گوید که بنیاد جامعه باز در سال گذشته میلادی ۴۲ جلسه با کمیسیون اروپا برگزار کرده است. او می افزاید که این بنیاد همچنین فهرستی از دوستان قابل اعتماد خود در اتحادیه اروپا دارد که تعداد آنها بالغ بر ۲۲۶ نفر است. نایجل فاراژ می افزاید که مایل است از این نمایندگان پارلمان اروپا بپرسد که آیا پول و یا کمکی از این میلیاردر آزادی طلب (جورج سوروس) دریافت کرد اند یا خیر.
A post shared by Type Writerone (@typewriterone) on Nov 14, 2017 at 9:10am PST
نام جورج سوروس و بنیاد جامعه باز او بارها در دادگاه های متهمان به اغتشاش و معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸ در ایران بر زبان آمد. اگرچه پیش از آن نیز دستگاه های امنیتی ایران افرادی را با بهانه ارتباط با بنیاد سوروس بازداشت می کردند. از جمله این افراد کیان تاجبخش، جامعه شناس شهری و پژوهشگر بود که سال ۲۰۰۷، دو سال پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ به اتهام همکاری با بنیاد سوروس بازداشت و زندانی شد.
علاوه بر این محمد خاتمی، رسیس جمهور سابق ایران و رهبر اصلاح طلبان نیز بارها توسط روزنامه کیهان به همکاری با این بنیاد و دیدار با جورج سوروس متهم شده است.
علی خامنه ای، رهبر ایران نیز یک هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در نماز جمعه تهران جورج سوروس را سرمایه داری صهیونیستی آمریکایی خواند و گفت که وی پیش از این نیز ادعا کرده بود که با خرج کردن ده ها میلیارد دلار در گرجستان انقلاب مخملی براه انداخته است.