علیرغم ورود زنان سوری برای دیدار بازی ایران و سوریه در ورزشگاه آزادی تهران، زنان ایرانی از ورود به ورزشگاه جا ماندند.
شماری از زنان ایرانی در طی روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی از خریدن بلیط و حضور در ورزشگاه برای شرکت در این مسابقه ابراز شادمانی کرده بودند، اما مدتی بعد فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد که در فرمهای تقاضای خرید بلیط اشتباه صورت گرفته و ورود زنان به ورزشگاه آزادی برای تماشای مسابقات فوتبال همچنان ممنوع است.
طیبه سیاوشی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در یک پیام ویدیویی که بر روی کانال تلگرام روزآروز منتشر شد، گفت: «مجلس شورای اسلامی تقاضای حضور من و دو بانوی دیگر عضو این کمیته را برای دیدن مسابقه ایران و سوریه که امروز برگزار میشود دادند. ولی متاسفم که نمیتوانم در کنار دخترانم این مسابقه را به تماشا بنشینم و تاسف بزرگترم برای تمام مردم ایران است که به هرحال مایلند و علاقه دارند که در کنار دخترانشان، همسرانسان و مادرانشان این مسابقات را به تماشا بنشینند.»
#طیبه_سیاوشی امروزبه ورزشگاه آزادی میروداما ازاجازهنداشتن زنان برای ورودبه ورزشگاه گله داردوامیدوار است روزی همه بتوانند وارد #ورزشگاه شوند pic.twitter.com/CVPyqp9NP1
— روزآروز (@Roozarooznews) 5 septembre 2017
پیوستن خانم سیاوشی به تماشاگران مسابقه فوتبال ایران و سوریه واکنشهای متفاوتی را برانگیخته است. به نظر برخی از فعالان حقوق زنان عدم حضور وی در ورزشگاه به نشانه اعتراض به تبعیض علیه زنان میتوانست در رساندن صدای زنان به گوش مسئولان موثر باشد.
پیمان یوسفی گزارشگر این مسابقه نیز پیش از شروع بازی گفت: «حیف، جای تماشاگران بانوان ایرانی خالیست و امیدواریم تمهیداتی اتخاذ شود. چون تماشاگران سوری یا دیگر کشورها را میبینیم که هستند، درمورد تماشاگران خودمان نیز با تمهیداتی این اتفاق بیفتد.»
ويدئو/پيمان يوسفي در آغاز فوتبال ايران و سوريه: حيف جاي تماشاگران بانوان ايراني خاليست pic.twitter.com/rjeBsPtG44
— Mohammad Hasan Najmi (@mhnajmi64) September 5, 2017
یکی از زنانی که برای تماشای مسابقه به ورزشگاه آزادی آمده بود با انتشار فیلمی بیان کرد که مانع از ورود او به ورزشگاه شدند.
ماشين آورد مامور گفت اينو ببرين …
— Ghazal Masoumshahi (@ghazal_shahii) September 5, 2017
دستمو گرفت
ميگم چرا؟ چون حاضر نشدم با پرچم سوريه برم داخل ؟
چون هويت مو نفروختم؟#زنان_ورزشگاهpic.twitter.com/o0OytPk10Q
وی همچنین با انتشار عکسی از خود و زنان دیگری که پشت درهای ورزشگاه مانده بودند نوشت: «بلیط خریدیم اما راهمان ندادند…»
بسیاری دیگر از کاربران توییتر در واکنش خبر ورود زنان سوری به استادیوم آزادی و ممنوعیت ورود زنان ایرانی نوشتند.
یکی از کاربران توییتر با تیتر کنایهآمیز «حقوق زنان سوری در مقابل حقوق صوری زنان» به این نابرابری اعتراض کرده است.
امید معماریان خبرنگار ایرانی مقیم آمریکا نیز در حساب توییتری خود نوشت: «راه ندادن زنان ایرانی همزمان با حضور زنان سوری در استادیوم آزادی، تحقیر مسئولین متحجر و زن ستیز و دولت پرادعا و بی عمل است.»
ممانعت از ورود زنان به ورزشگاههای برای تماشای مسابقات پربینندهای چون فوتبال و والیبال سالهاست که مورد بحث فعالان حقوق زنان است.
بیشتر بخوانید: نگاهی به موانع حضور زنان ایران در ورزشگاهها
گرچه بموجب اساسنامه فدراسیونهای بین المللی فوتبال و والیبال، هیچگونه تبعیضی نباید برای ورود افراد به ورزشگاهها براساس جنسیت و نژادشان صورت گیرد، اما ایران به روشهای گوناگون مانع از ورود زنان به ورزشگاهها میشود.