یک سازمان غیردولتی مالتی برای کمک به پناهجویان مسلمان روهینگیا از مدیترانه عازم جنوب شرقی آسیا شد.
سازمان غیردولتی «مرکز دریایی کمک به پناهجویان» (MOAS) که در دریای مدیترانه در ارتباط با نجات پناهجویان شمال آفریقا فعالیت می کرد تصمیم گرفت فعالیتهایش را در این منطقه متوقف کند و با حرکت به سمت جنوب شرقی آسیا به یاری پناهجویان مسلمان روهینگیایی بپردازد.
در بیانیه این گروه اعلام شده است از آنجا که در حال حاضر آنچه در لیبی می گذرد روشن نیست و ضمانتی برای فعالیت این سازمان در این ناحیه وجود ندارد، عملیات نجات در مدیترانه متوقف می شود.
این سازمان غیر دولتی یکی از چهار سازمان غیردولتی است که عملیات نجات خود را در چارچوب انتظارات مسئولان ایتالیایی به پیش می برد. کشتی نجات فنیکس متعلق به این نهاد امدادگر در امر نجات پناهندگان با مشکلات متعددی از جانب مقام های مسئول دولتی روبرو بود و اجازه ورود به آبهای منطقه ای لیبی را نداشت. با این وجود این سازمان تا کنون بیش از ۴۰ هزار پناهجو را از آبهای مدیترانه نجات داده است.
بدنبال این محدودیتها و کاهش شمار پناهجویان در منطقه مدیترانه، این سازمان تصمیم گرفت فعالیت خود را در آسیای جنوب شرقی متمرکز کند، جایی که این روزها شاهد جا به جایی هزاران روهینگیایی است.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد بدنبال ده روز خشونت در میانمار حدود ۸۷ هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیا ازاین کشور گریخته اند و بیست هزار نفر در مرز میانمار با بنگلادش بلاتکلیف مانده اند.