NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دیوان عالی کویت حکم اعدام یک ایرانی را به جرم جاسوسی تأیید کرد

دیوان عالی کویت حکم اعدام یک ایرانی را به جرم جاسوسی تأیید کرد
Copyright 
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

دیوان عالی کویت که بالاترین مرجع قضایی این کشور است روز یکشنبه حکم اعدام یک ایرانی به جرم جاسوسی و برنامه‌ریزی برای عملیات تروریستی در این کشور را تأیید کرد.

این دادگاه در عین حال در همین پرونده حکم اعدام یک فرد دیگر کویتی متهم به جاسوسی برای ایران را نقض کرد. دادگاه این فرد را متهم کرده بود که با عضویت در یک شبکه تروریستی حمایت شده از سوی ایران و حزب الله لبنان در تلاش برای بی ثبات کردن کویت بوده است.

کویت می‌گوید متهم اصلی این پرونده از سال ۱۹۹۶ عضو گروه شبه نظامی حزب‌الله لبنان بوده، با یک دیپلمات ایرانی در کویت ارتباط داشته و برای دیدار با مسئولان سپاه پاسداران به ایران سفر کرده است.

خبرگزاری رسمی کویت که این خبر را منتشر کرده، نامی از این فرد نبرده است، ولی احتمالا او باید همان حسن عبدالهادی علی، شهروند شیعه کویتی باشد که سال گذشته حکم اعدام‌اش در دادگاه بدوی صادر و بعد از آن در دادگاه تجدید نظر کویت تأیید شده بود. او متهم ردیف اول و مغز متفکر شبکه موسوم به «عبدلی» است که دولت کویت می‌گوید در حال برنامه‌ریزی برای حملات تروریستی در این شیخ‌نشین بوده است. علی همچنین متهم به قاچاق مقادیری سلاح و مهمات از ایران به کویت است.

اعضای شبکه عبدلی در سال ۲۰۱۵ در باغی به همین نام در حوالی پایتخت کویت دستگیر شدند. شمار اعضای این گروه ۲۶ نفر شامل ۲۵ تبعه کویت و یک تبعه ایران به نام عبدالرضا حیدر است.

به جز فردی که از اعدام رهایی یافته، دو نفر از متهمان این پرونده تبرئه و ۲۰ نفر دیگر از آنان به حبس از ۵ تا ۱۵ سال محکوم شده اند. یکی از این ۲۰ نفر در دادگاه بدوی به حبس ابد محکوم شده بود. دادگاه بدوی حکم سه نفر دیگر از متهمان از جمله فرد ایرانی را که دستگیر نشده‌اند، غیابی حکم اعدام صادر کرده بود.

دادگاه کویت عبدالرضا حیدر را «جاسوس» خوانده و گفته است که او با عضوگیری از میان افراد مختلف، ترتیب سفر آنها به لبنان را می‌داده است. این افراد سپس نزد نیروهای حزب‌الله که از سوی ایران حمایت و تقویت می‌شوند، آموزش می‌دیدند. دستگاه قضایی کویت همچنین اعلام کرده است که عبدالرضا حیدر ضمن هماهنگی با سپاه پاسداران ایران، در کار قاچاق سلاح و مواد منفجره و مخفی کردن آنها در کویت فعال بوده است.

همه افرادی که در این پرونده محکوم شده‌اند اتهام‌های خود را نپذیرفته و می‌گویند که تحت شکنجه اعتراف کرده‌اند.

ایران داشتن هر گونه پیوند با شبکه عبدلی را تکذیب می‌کند. برخی از مقام‌های کویت و دیگر کشورهای سنی حاشیه خلیج فارس، ایران را به نفوذ در میان گروه‌های اقلیت شیعه و تلاش برای تضعیف این کشورها متهم می‌کنند.

نزدیک به یک سوم جمعیت ۱.۴ میلیونی کویت سنی و باقی شیعه هستند. باورمندان به این دو مذهب اسلامی در کویت تاکنون در کنار یکدیگر زندگی مسالمت‌آمیزی داشته‌اند، اما به نظر می‌رسد رقابت سیاسی میان دو قدرت بزرگ منطقه یعنی ایران و عربستان سعودی، اکنون دامنگیر کویت هم شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

زن و شوهر لبنانی-سوری به اتهام قتل خدمتکار فیلیپینی در کویت به اعدام محکوم شدند

یورش پلیس اتریش به محافل اسلامگرایان افراطی؛ ۷۲ مظنون دستگیر شدند

«ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه از طریق دریای خزر»؛ برنامه مسکو برای استفاده از «فتح ۳۶۰» چیست؟