ریاض و تلآویو در حال مذاکره برای ایجاد روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه هستند.
روزنامه تایمز به نقل از منابع سعودی و آمریکایی نوشته که دامنه روابط اقتصادی و تجاری این دو کشور در مرحله نخست به مواردی چون امکان فعالیت تجاری شرکتهای اسرائیل در خلیج فارس و امکان پرواز خط هواپیمایی ملی اسرائیل در حریم هوایی عربستان سعودی محدود خواهد بود.
اگرچه برخی تحلیلگران هر گونه پیشرفت در روابط دو کشور را موجب افزایش تنش موجود در منطقه میدانند، منابع سعودی با استناد به وعده دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، بهبود روابط دوجانبه با اسرائیل را گامی در رسیدن به توافق «نهایی» صلح در خاورمیانه ارزیابی می کنند.
آینده روابط تلآویو و ریاض بر دولت دونالد ترامپ هم سایه افکنده است. در جریان سفر اخیر هیات آمریکایی به ریاض جارد کوشنر، مشاور و داماد دونالد ترامپ و محمد بن سلمان معاون ولیعهد عربستان سعودی در موضعی نزدیک به یکدیگر بهبود روابط دو کشور را گام مهمی در برقراری صلح میان فلسطین و اسرائيل خواندهاند. حال آنکه جیسون گرینبالت، نماینده دونالد ترامپ در امور خاورمیانه به رویکرد سنتیتر در روند صلح نظر دارد.
چشمانداز بهبود روابط اسرائیل و عربستان احتمالا در تصمیمگیری ریاض و متحدانش در به حاشیه راندن دوحه هم بیتاثیر نبوده است. پیشتر آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل گفته بود که شکاف دیپلماتیم میان قطر و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس حامل فرصتهایی برای همکاری خواهد بود. اما او مرتبط دانستن رسیدن راه حل مناقشه فلسطین با بهبود روابط اسرائیل و دیگر کشورهای خاورمیانه را اساسا اشتباه خوانده و گفته بود: «کشورهای عرب نه برای اسرائیل و نه به دلیل مساله فلسطین روابط خود را با قطر قطع کردهاند بلکه آنها از تروریسم اسلامی تندرو هراس داشتند.»
از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پیشتر از بهبود روابط میان اسرائیل و کشورهای میانهرو عرب منطقه به عنوان راهی برای پیشبرد صلح سخن گفته بود. در مقابل رهبران فلسطینی صلح بین اسرائیل و فلسطین را پیشنیاز عادیسازی روابط میان کشورهای عرب و مسلمان با اسرائیل میدانند.