در اولین روز از چهارمین دور مذاکرات صلح سوریه که پنجشنبه در ژنو آغاز شد، نمایندگان دولت بشار اسد و مخالفان، برای اولین بار در یک سالن روبروی یکدیگر نشستند؛ اگرچه که هیچ کلمه ای میان آنها رد و بدل…
در اولین روز از چهارمین دور مذاکرات صلح سوریه که پنجشنبه در ژنو آغاز شد، نمایندگان دولت بشار اسد و مخالفان، برای اولین بار در یک سالن روبروی یکدیگر نشستند؛ اگرچه که هیچ کلمه ای میان آنها رد و بدل نشد.
در آغاز دور جدید گفتگوهای صلح، استفان د میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با تاکید بر اینکه هیچ راه حل نظامی برای پایان دادن به درگیری ها وجود ندارد، گفت: «بیایید تنها منفعت سوریه و مردمش را در نظر داشته باشیم. می دانم که کار آسانی نیست اما بیایید تلاش کنیم با همدیگر کار کنیم تا به این درگیری وحشتناک پایان دهیم و این کشور را بر پایه های صلح و استقلال و یکپارچگی بنا کنیم.»
چگونگی انتقال قدرت از عمده محورهای گفتگو طی روزهای آینده خواهد بود؛ موضوعی که یکی از اختلافات اساسی دو سوی مذاکره است. مخالفان خواهان انتقال قدرت بدون حضور بشار اسد هستند در حالیکه نمایندگان رژیم کنونی، بر باقی ماندن اسد در قدرت تاکید دارند.
نیروهای مخالف بشار اسد همچنین خواهان حضور بیشتر ایالات متحده آمریکا در این منطقه هستند.
ناصر الحریری، رئیس کمیته عالی مذاکره کنندگان مخالف بشار اسد می گوید: «به عنوان مخالف، ما به دنبال نقش مثبت آمریکا در منطقه هستیم تا بتوانیم از شر داعش خلاص شویم. همچنین بتوانیم از ایران و دیگر شبه نظامیان شیعه رهایی یابیم و در انتقال قدرت سیاسی در سوریه موفق شویم.»
خبرنگار یورونیوز می گوید: «در پایان اولین روز، کمیته عالی مذاکره کنندگان مخالف بشار اسد درخواست استفان د میستورا برای ادغام نمایندگانی از دو گروه مخالف مسکو و قاهره را پذیرفت یعنی مخالفانی که رفتار میانه رو تری در قبال دولت بشار اسد دارند. بسیاری از تحلیلگران، این کار را تحمیل استراتژی روسیه بر این دور از مذاکرات، آنهم در غیاب نقش موثر آمریکا در بحران سوریه می دانند.»