در خبرهای محلی آمد که یک نوزاد دختر پنج روزه در منطقه مانیارا تانزانیا به دلیل ختنه درگذشت.
در خبرهای محلی آمد که یک نوزاد دختر پنج روزه در منطقه مانیارا تانزانیا به دلیل ختنه درگذشت. این نوزاد فرزند دختری ۱۶ ساله بود و به دست مادربزرگش ختنه شد. مدت کوتاهی پس از انتقال او به بیمارستان جان داد.
مادر و مادربزرگ هر دو بازداشت شده اند و تحقیق قضایی در اینباره ادامه دارد. این گزارش را دفتر محلی «شبکه مخالفت با ختنه زنان» منتشر کرده است.
این تنها یکی از گزارش های موجود است که به دلیل پایان نیافتن تحقیقات نمی توان به جزئیات بیشتری از آن اشاره کرد. منطقه مانیارا بیشترین نرخ ختنه زنان را در تانزانیا دارد.
فرانسیس سلاسینی، مسوول هماهنگی «شبکه مخالفت با ختنه زنان» می گوید: «این رویداد در سیمانجیرو، یکی از مناطق روستایی شمال تانزانیا اتفاق افتاده است. در این منطقه دختران معمولا حدود ۱۰سالگی ختنه می شوند. این یک سنت برای آماده کردن دختران برای ازدواج است.» وی در ادامه می افزاید: «باید قدردان تغییر قوانین و نیز ارتقای آگاهی درخصوص خطر ختنه زنان بود که شمار این کار کاهش یافته است.»
مسوول هماهنگی «شبکه مخالفت با ختنه زنان» در ادامه تصریح می کند که «برخی برای حفظ این سنت و نیز گریز از موانع قانونی، دختران خود را در سنین پائین تر و حتی در دوران نوزادی ختنه می کنند.»
احتمال یکی از مهمترین موانع جلوگیری از ختنه دختران در این منطقه، بافت سنتی آن است. دخترانی که ختنه نشده اند نمی توانند در مراسم اجتماعی و سنتی حضور یابند. همچنین سطح تحصیلات زنان نیز در این مناطق روستایی بسیار نازل است.
مدارس عمدتا فاقد امکانات بهداشتی و حتی آب تصفیه شده است. به همین دلیل دختران مجبورند هر ماه در دوران قاعدگی در خانه بمانند و این تاثیر منفی به سزایی به تحصیلشان می زند. زنانی هم که موفق به پایان دوره ابتدایی می شوند عمدتا امکان ادامه تحصیل نداشته و تنها گزینه پیش رویشان ازدواج است. بنابراین بیشتر دختران روستایی در سنین پائین حامله می شوند.
توانمندسازی زنان علیه خشونت جنسی
۷۰ و هشت دهم درصد دختران و زنان در منطقه مانیارا در سال ۲۰۱۰ میلادی ختنه شده بودند ولی با فعالیت این شبکه این نرخ به ۵۸ درصد کاهش یافته است.
طی ۱۵سال گذشته «شبکه مخالفت با ختنه زنان» در جوامعی مثل مناطق کلیمانجارو و مانیارا برای از بین بردن سنت ختنه دختران، ازدواج کودکان و دیگر خشونت های جنسیتی فعالیت کرده است.
فرانسیس سلاسینی می گوید: «ما برای توانمندی زنان فعالیت می کنیم زیرا می دانیم که زنان در جوامعی که نرخ بالای ختنه وجود دارد، از قدرت اجتماعی و اقتصادی برخوردار نیستند.»
وی در ادامه می افزاید: «شبکه ما تلاش می کند تا فعالیت هایی را ترتیب دهد که این زنان قادر باشند به درآمد دست یابند و متوجه فرصت هایی دیگر برای تامین معاش بشوند.»
در حال حاضر موضوع ختنه زنان به عنوان مساله ای قابل بحث به مدارس دخترانه تانزانیا راه یافته است.