پس از آنکه ارتش سوریه به پشتیبانی جنگنده های روسیه توانست روز یکشنبه دو محله دیگر در شرق حلب را از تصرف مخالفان مسلح خارج کند، نیروهای وابسته به دولت سوریه در آستانه در اختیار گرفتن کنترل کامل این شهر
پس از آنکه ارتش سوریه به پشتیبانی جنگنده های روسیه توانست روز یکشنبه دو محله دیگر در شرق حلب را از تصرف مخالفان مسلح خارج کند، نیروهای وابسته به دولت سوریه در آستانه در اختیار گرفتن کنترل کامل این شهر هستند.
جدا از تلفات سنگین انسانی، پیروزی ارتش بشار اسد در حلب بسیار پرهزینه است و به بهای ویرانی دومین شهر سوریه تمام می شود.
همزمان با پیشروی نیروهای دولتی در حلب، بخش های قدیمی این شهر از تصرف مخالفان مسلح درآمده است. نبرد میان نیروهای دولتی و گروه های مخالف بسیاری از بناهای باستانی این شهر را به نابودی کشانده و بهت و حیرت ساکنان پیشین آن را که با دلهره و نگرانی به شهرشان بازگشته اند برانگیخته است.
محمد لبابیدی، فروشنده محلی در این باره گفت: «این نخستین بار طی پنج سال گذشته است که به اینجا می آیم و چنین چیزی را می بینم. شنیدم که مردم به شهرشان برمی گردند. من هم آمدم.»
دامنه این ویرانی محمد شعبان، مدیر پیشین موزه حلب را به شدت متاثر کرده است. او با اشاره به اینکه ۷۰ تا ۱۰۰ درصد مکان های باستانی نابود شده است گفت: «از آنچه می بینم کاملا بهت زده و خیلی ناراحتم. قبلا هم آمده بودم اینجا اما هیچ وقت با این همه خرابی روبرو نشده بودم. آنها تمدن را نابود کردند. میراث قدیمی ترین مکان باستان شناسی جهان را ویران کرده اند.»
اما کمی آن طرف تر نزدیک به ده هزار تن دیگر خانه هایشان را در بخش هایی از شرق حلب که هنوز زیر آتش سنگین است ترک کردند.
به گفته ناظران حقوق بشر سوریه، از اواسط ماه نوامبر و همزمان با پیشروی نیروهای دولتی در شرق حلب نزدیک به ۱۲۰ هزار تن از ساکنان این مناطق خانه هایشان را ترک کرده و بیشترشان به بخش های تحت کنترل نیروهای دولتی پناه برده اند.