NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

«صندوق نجات کودکان»: هر ۷ ثانیه یک دختر زیر ۱۵ سال ازدواج می کند

«صندوق نجات کودکان»: هر ۷ ثانیه یک دختر زیر ۱۵ سال ازدواج می کند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

روز ازدواج برای اکثر مردم جهان روزی فراموش نشدنی محسوب می شود.

آگهی

روز ازدواج برای اکثر مردم جهان روزی فراموش نشدنی محسوب می شود. در این روز عروس و دامادها در کنار نزدیکترین و عزیزترین افراد زندگی شان با یکدیگر پیمان زناشویی می بندند.

هر چند در اروپا ازدواج تنها جنبه ای عاشقانه دارد و با لباس سفید عروس و جشن و پایکوبی همراه است اما در برخی نقاط دیگر جهان چهره ای متفاوت و نازیبا دارد.

سحر، نام نوجوان ۱۴ ساله ای است که یک سال پیش در لبنان ازدواج کرد و اکنون در دومین ماه بارداری خود به سر می برد. او دقیقا در همان سنی است که بسیاری از دختران هم سن و سال او در کشورهای غربی در حال تحصیل در دبیرستان هستند.

سحر می گوید: «تصور می کردم روز عروسی ام روز بزرگی خواهد بود اما اینطور نبود. روزی مصیبت بار بود. احساسی نداشتم. آن روز پر از حزن و اندوه بود.»

سحر اهل سوریه است و همزمان با اوج گرفتن جنگ در کشورش به لبنان پناه برد. خشونت ناشی از جنگ در سوریه و همچنین نگرانی پدرش در مورد امنیت او باعث ازدواج زودهنگام او شد.

داستان سحر متاسفانه منحصر به فرد نیست. در سال ۲۰۱۳ در میان پناهجویان سوری ساکن اردن یکی از هر چهار دختر، بین سنین ۱۵ تا ۱۷ سالگی ازدواج کرده بودند. سازمان خیریه «صندوق نجات کودکان» (Save The Children) ضمن اعلام این آمار همزمان با روز جهانی کودکان دختر (۱۱ اکتبر) از ازدواج یک دختر زیر ۱۵ سال در جهان در هر هفت ثانیه خبر داد.

بنا به اعلام این سازمان کودکان، دخترانی که گاه تنها ده سال سن دارند در کشورهایی همچون افغانستان، یمن، هند و سومالی با مردانی ازدواج می کنند که سن بسیار بیشتری از آنها دارند.

خضراء نام دختری است که آرزو داشت پزشک شود اما در ۱۵ سالگی و در حالی که تازه آموزش متوسطه را آغاز کرده بود بنا به صلاحدید پدرش با مردی ازداوج کرد که بیش از دو برابر سن او را داشت.

پس از خوانده شدن خطبه عقد همه چیز برای او در مسیر سراشیبی قرار گرفت. او مجبور به ترک مدرسه شد و پس از گذشت کمتر از یک سال، از دست شوهرش که او را از نظر جسمی مورد اذیت و آزار قرار می داد، فرار کرد. پس از آن او متوجه شد که باردار است و سپس زایمان سختی را پشت سر گذاشت: بر روی او عمل سزارین انجام شد اما او سه روز بیهوش بود.

در این مدت هم کلاسی های او در امر تحصیل پیشرفت کردند و خضراء احساس می کرد که نمی تواند به مدرسه برگردد بویژه که حالا باید از نوزادش نیز نگهداری می کرد. هله تورنینگ اشمیت، مدیرعامل سازمان «صندوق نجات کودکان» می گوید: «ازدواج کودکان موجب چرخه ای از آسیب ها می شود و دختران را از حقوق اساسی همچون آموزش، پیشرفت و کودکی کردن محروم می کند.»

مدیرعامل سازمان «صندوق نجات کودکان» می افزاید: «دخترانی که زود ازدواج می کنند اغلب نمی توانند به مدرسه بروند و احتمال روبرو شدن آنها با خشونت خانوادگی، بدرفتاری و تجاوز جنسی بیشتر است. آنها باردار می شوند و در معرض ابتلا به بیماری های جنسی از جمله ویروس اچ آی وی قرار می گیرند. آنها همچنین در حالی مجبور به وضع حمل می شوند که بدنشان هنوز آمادگی لازم را ندارد. امری که می تواند پیامدهای مخربی بر روی سلامتی آنها و کودکانشان داشته باشد.»

بنا به تخمین صندوق بین المللی کودکان ملل متحد (یونیسف) شمار دخترانی که در دوران کودکی ازدواج می کنند از رقم امروزی ۷۰۰ میلیون نفر به بیش از ۹۵۰ میلیون تن در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید.

سازمان «صندوق نجات کودکان» از کشورهای مختلف خواسته است با سرمایه گذاری بیشتر، گذراندن قوانینی برای رفع تبعیض و همچنین تهیه داده هایی بهتر در مورد ازدواج کودکان به درک بهتر این مسئله کمک کنند و امکان پاسخگویی دولت ها را فراهم سازند.

*نام سحر و خضراء در این متن برای حفاظت از هویت آنها تغییر یافته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

زنان عراقی در خط مقدم نبرد علیه قانونی شدن کودک همسری؛ اتحاد احزاب و روحانیون شیعه بر ضد سن ازدواج

ایالتی در هند «چندهمسری» را برای مردان مسلمان ممنوع کرد؛ نگاهی گذرا به مقوله «تعدد زوجات» در دنیا

پیامدهای جنگ در سوریه؛ نوزادانی که در مساجد و زیر درختان رها می‌شوند