NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

«کامرون مسئول عواقب مداخله نظامی در لیبی است»

«کامرون مسئول عواقب مداخله نظامی در لیبی است»
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بریتانیا و فرانسه بهنگام مداخله نظامی در لیبی استراتژی منجسمی نداشته اند، مداخله ای که باعث شد از میان مخالفان سرهنگ قذافی، رهبر سابق لیبی، عناصر اسلامگرا و افراط گرایی همچون داعش سر…

آگهی

بریتانیا و فرانسه بهنگام مداخله نظامی در لیبی استراتژی منجسمی نداشته اند، مداخله ای که باعث شد از میان مخالفان سرهنگ قذافی، رهبر سابق لیبی، عناصر اسلامگرا و افراط گرایی همچون داعش سر برآورد.

این چکیدۀ گزارشی است که تحت سرپرستی کریسپین بلانت، رئیس کمیته امور خارجه پارلمان بریتانیا تهیه شده است و دیوید کامرون، نخست وزیر سابق بریتانیا را مسئول می داند.

بر اساس این گزارش مداخله نظامی بریتانیا در لیبی در بدون داشتن «اطلاعات دقیقِ اطلاعاتی» صورت گرفته است.

بدنبال قطعنامه سال ۲۰۱۱ میلادی شورای امنیت سازمان ملل متحد که با هدف حمایت از مخالفان آقای قذافی، منطقه پرواز ممنوع بر فراز بخشهایی از لیبی را به رسمیت می شناخت ائتلافی از چند کشور عربی و غربی و در راس آنها فرانسه و بریتانیا با حملات هوایی علیه ارتش سرهنگ معمر قذافی وارد عمل شدند.

آقای قذافی سرانجام در شهر سرت، در زادگاهش به دست مخالفان مسلح افتاد و در محل کشته شد. بدنبال مرگ وی کشمکش بین گروههای رقیب در لیبی بر سر کنترل کشور و منابع آن آغاز و لیبی دو پاره و عرصه یکه تازی دو دولت در غرب و در شرق این کشور شد.

این گزارش تصریح می کند که دولت بریتانیا امکان پا گرفتن گروههای افراطی را که پیش از سقوط حکومت آقای قذافی هم قابل پیش بینی بوده، نادیده گرفته است.

اغراق در خطری که متوجه ساکنان شهر بن غازی بود و جانشان را تهدید می کرد، استفاده نکردن از ارتباط تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا با سرهنگ معمر قذافی با هدف یافتن راه حلی غیرنظامی و مسالمت آمیز برای بحران لیبی از جمله موارد دیگری است که گزارش کمیته امور خارجه پارلمان بریتانیا بر آنها تاکید می کند.

این گزارش تصریح می کند که با شکست و سقوط نظامی که آقای قذافی در لیبی برقرار کرده بود ساختار سیاسی و اقتصادی این کشور از هم پاشید و در نهایت، به شکل گیری و درگیری گروههای مسلح و رقیب و قبایل منجر شد.

نتیجه مداخله فرانسه و بریتانیا و از هم پاشی نظام حکومت در لیبی به نابودی زیرساختها و هرج و مرجی انجامید که بنا به گزارش منتشر شده پارلمان بریتانیا امروز نیز مشهود است و ادامه دارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رهبران لیبی با تشکیل یک دولت یکپارچه جدید موافقت کردند

بیش از ۶۰ نفر در پی غرق شدن قایق حامل پناهجویان در سواحل لیبی جان باختند

نیکولا سارکوزی در دادگاه تجدیدنظر هم به زندان محکوم شد