NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

صدور کیفرخواست برای شهروندان دوتابعیتی بازداشتی در ایران

صدور کیفرخواست برای شهروندان دوتابعیتی بازداشتی در ایران
Copyright 
نگارش از Soroush Jafari
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

عباس جعفری ‌دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست برای شهروندان دوتابعیتی بازداشت‌ شده در ایران و هفت نفر از متهمان «فتنه ۸۸» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری میزان متعلق به قوه قضاییه ایران، آقای جعفری دولت‌آبادی روز دوشنبه ۲۱ تیر اعلام کرد که برای نازنین زاغری (شهروند ایرانی- بریتانیایی)، هما هودفر (شهروند ایرانی- کانادایی)، نزار زکا (شهروند لبنانی) و سیامک نمازی (شهروند ایرانی-آمریکایی) کیفرخواست صادر و پرونده آنها به دادگاه ارسال شده است.

آقای دولت‌آبادی که در نشستی با معاونان دادسرای عمومی و انقلاب تهران و سرپرستان نواحی دادسرا سخن می‌گفت اظهار داشت که کیفرخواست این پرونده‌ها در دو هفته اخیر صادر شده است.


عباس جعفری ‌دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران

دادستان تهران در حالی از صدور کیفرخواست برای هفت نفر از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یا به گفته وی «فتنه» خبر داد که نام این هفت نفر را اعلام نکرد.

هما هودفر، استاد رشته مردم‌شناسی در دانشگاه کنکوردیا در مونترال کانادا، از ۱۷ خرداد ماه در ایران بازداشت شده است. بعد از این دستگیری خانواده هودفر اعلام کردند که وی چند روز پیش احضاریه‌ای برای حضور در دادسرای اوین دریافت کرده بود و روز ۱۷ خرداد به دادسرا مراجعه و در همان جا دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.


هما هودفر، استاد رشته مردم‌شناسی در کانادا

خانواده هما هودفر همچنین اعلام کردند که وکیل و خانواده وی، هیچیک اجازه ملاقات با زندانی را نداشته‌اند و علت دستگیری نیز به ‌آنها توضیح داده نشده است.

خانم هودفر که تابعیت ایرلند را نیز دارد در زمینه حقوق زنان و جامعه در کشورهای اسلامی چندین اثر به رشته تحریر درآورده است.

سیامک نمازی مدیر ایرانی- آمریکایی بخش برنامه‌ریزی‌های استراتژیک کمپانی نفتی کرسنت، آذرماه سال گذشته و در جریان سفر به ایران بازداشت شد. چهار ماه بعد، پدر او باقر نمازی هم در تهران بازداشت شد.


سیامک نمازی مدیر ایرانی- آمریکایی بخش برنامه‌ریزی‌های استراتژیک کمپانی نفتی کرسنت

سیامک نمازی در ایران متولد شده، در ایالات متحده آمریکا تحصیل کرده و در سال ۱۳۸۶ در مجمع جهانی اقتصاد به عنوان «یک رهبر جوان در سطح جهانی» شناخته شد.

خبرگزاری فارس علت بازداشت سیامک نمازی را «کشف لایه‌های پیچیده فساد اقتصادی و اطلاعاتی گسترده شبکه مرتبط با انگلیس و آمریکا در ایران» اعلام کرد.

نزار زکا، بازرگان لبنانی و نایب رییس «اتحادیه جهانی فناوری اطلاعات» (ویتسا) از شهریور ماه سال ۱۳۹۴ در ایران زندانی است و برخی رسانه‌های ایران او را متهم کرده‌اند که «جاسوس» و «عامل اطلاعاتی مورد اعتماد سفرای آمریکا در لبنان» بوده است. خانواده این بازرگان لبنانی این اتهام‌ها را رد کرده‌اند.


نزار زکا، بازرگان لبنانی و نایب رییس اتحادیه جهانی فناوری اطلاعات

آگهی

صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز پس از اعلام خبر بازداشت او در ایران، نزار زکا را «فردی با ارتباط ویژه با نهادهای نظامی آمریکا» معرفی کرد.

نازنین زاغری نیز در تاریخ ۱۵ فروردین سال جاری در فرودگاه امام خمینی تهران دستگیر شد. مقامات قوه قضاییه ایران خانم زاغری را به مشارکت در «طراحی و اجرای پروژه‌های رسانه‌ای و سایبری با موضوع براندازی نرم نظام» جمهوری اسلامی متهم کرده‌اند اما خانواده او این اتهام‌ها را رد کرده‌اند.


نازنین زاغری

نازنین زاغری را ابتدا به کرمان منتقل کردند و پس از مدتی با ارسال پرونده‌اش به تهران برای تحقیقات بیشتر او را نیز به تهران بردند.

آگهی

سپاه کرمان ۲۶ خردادماه در اطلاعیه‌ای، خانم زاغری را یکی از «سرشبکه‌های اصلی وابسته به بیگانگان» خواند که ماموریت‌های مختلفی «در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام انجام کرده» و با اقدامات اطلاعاتی گسترده در فضای مجازی و حقیقی دستگیر شده است.

بازداشت شهروندان دوتابعیتی و برخی از روزنامه‌نگاران پس از تاکید علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی بر لزوم مقابله با «نفوذ دشمن» آغاز شد. آقای خامنه‌ای پس از توافق ایران و غرب بر سر برنامه هسته‌ای در مورد «نفوذ» در عرصه‌های مختلف هشدار داد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نامه فائزه هاشمی از زندان در آستانه سالگرد خیزش ۱۴۰۱؛ «دردنامه» زندانی یا «ذکر مصیبت» زندانبان؟

سازمان ملل متحد خواستار دسترسی فوری نرگس محمدی و دیگر زنان زندانی به مراقبت‌های پزشکی شد

برخورد شدید با زنان معترض اوین به اعدام رضا رسایی؛ سازمان زندان‌ها: نرگس محمدی زندانیان را تحریک کرد