NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مجلس نمایندگان آمریکا طرح منع فروش بویینگ به ایران را تصویب کرد

مجلس نمایندگان آمریکا طرح منع فروش بویینگ به ایران را تصویب کرد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

در آستانه سالگرد توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵، مجلس نمایندگان آمریکا طرح ممنوعیت فروش هواپیمای مسافربری بویینگ به ایران را تصویب کرد.

مقام‌های هما و بویینگ در ماه گذشته از توافق طرفین برای فروش و لیزینگ بیش از یکصد هواپیما به تهران خبر داده بودند.

به گزارش آسوشیتد پرس، عصر پنجشنبه به وقت واشنگتن، طرح منع فروش بویینگ به ایران با رای موافق ۲۳۹ و مخالفت ۱۸۵ نماینده به تصویب رسید. جمهوریخواهان اکثریت را در هر دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در دست دارند. بسیاری از اعضای این حزب منتقد توافق هسته‌ای جامعه جهانی با ایران هستند.

مصوبه مجلس نمایندگان ایالات متحده حاوی دو متمم بر لایحه بودجه خدمات مالی این کشور است. دولت باراک اوباما بارها اعلام کرده است که هر مصوبه‌ای را که باعث تضعیف اجرای توافق هسته‌ای با ایران شود، وتو خواهد کرد.

پیتر روسکام، نماینده جمهوریخواه کنگره از ایلینوی، در حمایت از این طرح گفت: «دادن این نوع هواپیما به رژیم ایران، که کماکان بزرگترین دولت حامی ترور در جهان است، محصولی را در اختیار آنان قرار خواهد داد که می تواند برای مصارف نظامی به کار رود.» آقای روسکام با طرح احتمال بازطراحی محصولات این شرکت در ایران افزود: «هواپیماهای بویینگ می‌توانند برای حمل ۱۰۰ موشک بالستیک یا پانزده هزار موشک آرپی‌جی به کار روند.»

Thank you BradSherman</a> (D-CA) for speaking on behalf of my <a href="https://twitter.com/hashtag/Iran?src=hash">#Iran</a> amendment. This is a bipartisan issue.</p>&mdash; Peter Roskam (PeterRoskam) July 7, 2016

نمایندگانی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات از طرح منع فروش بویینگ به ایران حمایت کردندخوزه سرانو، نماینده دموکرات نیویورک در مخالفت با این طرح، آن را بخشی از استراتژی جمهوریخواهان برای منفی جلوه دادن توافق هسته‌ای و دولت اوباما توصیف کرد. دوره دوم ریاست‌جمهوری باراک اوباما در ژانویه سال ۲۰۱۷ به پایان خواهد رسید. برخی ناظران معتقدند که جانشین آقای اوباما، رویکرد وی در قبال ایران و توافق هسته‌ای با این کشور را ادامه نخواهد داد.

در صورت تبدیل این مصوبه به یک قانون لازم الاجرا، خرید ایران از ایرباس هم ممکن است بیش از پیش با چالش مواجه شود؛ چراکه عملا بیشتر از ۱۰ درصد از محتویات همه جت‌های مدرن ساخت ایالات متحده آمریکا است و وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌تواند با استناد به این قانون، مانع اجرایی شدن توافق میان تهران و شرکت اروپایی ایرباس شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

وزیر جدید امور خارجه ایران شروط تهران برای بازسازی روابط با کشورهای اروپایی را اعلام کرد

ایران ادعای طرح‌ریزی برای ترور ترامپ را رد کرد؛ باقری: ترور سلیمانی را از راه قضایی پیگیری می‌کنیم

پزشکیان انتخاب شد؛ مسیر پیش‌‌رو و چالش‌های رئیس جمهور منتخب چیست؟