پیش بینیِ نتیجه همه پرسیِ برکسیت دشوار است.
پیش بینیِ نتیجه همه پرسیِ برکسیت دشوار است. اما رای جوانان در این بین می تواند تعیین کننده باشد. چراکه ۱۲ درصدِ رأی دهندگان، جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله اند. مناظره ای که در لندن برگزار می شود بناست جوانان را ترغیب کند نظراتشان را درباره همه پرسی بیان کنند.
طبق نظرسنجی ها، جوانان بیش از دیگران طرفدار ماندن در اتحادیه اروپا هستند. اما در انتخابات قبلی فقط ۴۳ درصد از افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال رأیشان را به صندوق ریختند. و برای همین است که کارزارهای سیاسی می خواهند آنها به شرکت در انتخابات ترغیب کنند.
این مناظره، حرکتی است برای کاستن از بی اعتنایی جوانان و کشاندن آنها به پای صندوقهای رأی در روز ۲۳ ژوئن.
سیمون، یکی از شرکت کنندگان که ۲۳ ساله است می گوید: «من آمده ام چون مردد هستم، برادرم خیلی مطئمن است که باید از اتحادیه بیرون رفت و پدرم که خیلی لیبرال و سبز است به شدت خواهان ماندن است. پس به اینجا آمدم تا نظرات بی طرفانه تری را بشنوم.»
لینسا که ۱۷ سال دارد هم در این باره می افزاید: «خیلی ها متوجه نیستند که این همه پرسی چقدر برای جوانان مهم است. معلوم است که بر آموزش و همه چیز تأثیر می گذارد. بی انصافی است که جدا از تأثیر مهاجرت، تاثیر همه پرسی بر مسائل دیگر را کم جلوه بدهیم.»
رونان ۲۲ ساله که موافق ماندن در اتحادیه اروپا است می گوید: «فکر می کنم واقعا برای همه مهم است درباره رأیشان نظر بدهند. من به ماندن رأی می دهم چون فکر نمی کنم جدا از اروپا آینده بهتری داشته باشیم. ما فقط ۱۸.۶ میلیارد پوند به اتحادیه اروپا می دهیم، اما خیلی ها نمی فهمند که بیشتر از نصف این پول به ما بر می گردد.»
اما سَم شارپ که کارگر جوان یک کارخانه است، هیچ نفعی در ماندن در اتحادیه اروپا نمی بیند. او می گوید: «من به خروج رأی می دهم، چون دیوید کامرون هیچ دلیل خوبی ارائه نکرد که من بخواهم ما در اتحادیه بمانیم. انگار همینطور که پیش می رود چیزهایی سَرِ هم می کند و می خواهد مردم را بترساند تا به ماندن رأی بدهند.»
دارن شارپ، درباره نظر جوانان بریتانیایی نسبت به ماندن در اتحادیه اروپا تحقیق کرده است. ۷۲ درصد از شرکت کنندگان در پژوهش او، خودشان را شهروندان اروپا به شمار می آوردند. اما ۹۳ درصدشان گفته اند که درباره اتحادیه چیز زیادی نمی دانند.
این استاد دانشگاه شرق لندن می گوید: «این همه پرسی، همانقدر که یک انتخاب منطقی برای رأی دادن به یک حزب است، (برای جوانان) انتخابی است احساسی و مربوط به تعیین هویت. نکته مثبت این است که آنها خودشان را یکپارچه با اروپا می بینند. اما چیز زیادی از نظام اداری و حکومت نمی دانند و تشنه اطلاعات هستند.»
سازمان خیریه Bite the Ballot در شبکه های اجتماعی حضور دارد و همچنین کارگاههای ارتباطی ای هم دایر کرده است تا شمارِ جوانانی را که برای رأی دادن ثبت نام می کنند افزایش بدهد. رئیس این سازمان می گوید:«جالب است که جوانان، بحثِ این سازمان درباره همه پرسی را رد کردند، و در عوض می خواهند بدانند این همه پرسی چه تآثیری بر آنها و اجتماع شان دارد که از نظر من، همان پاسخ مهمی بوده که ما در پایان مدت ثبت نام برای رأی دادن، دریافت کرده ایم.»
شکی نیست که کارزارهای سیاسی، جوانان را به نظر دادن واداشته اند اما پرسش این است که آیا این کار سرانجام باعث می شود که جوانانِ بیشتری رأی بدهند؟