NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فاجعه چرنوبیل، سی سال بعد

فاجعه چرنوبیل، سی سال بعد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

سی سال پیش در چنین روزی یکی از فجایع بزرگ اتمی در دنیا رخ داد. انفجار رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل در اوکراین که بزرگی آن ۴۰۰ برابر انفجار اتمی

آگهی

سی سال پیش در چنین روزی یکی از فجایع بزرگ اتمی در دنیا رخ داد. انفجار رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل در اوکراین که بزرگی آن ۴۰۰ برابر انفجار اتمی هیروشیما اعلام شده است. میزان انتشار تشعشعات رادیو اکتیو ناشی از این انفجار در حدی بود که بخشهای زیادی از اروپا را نیز در بر گرفت.

علاوه بر مرگ هزاران نفر در این حادثه، پیش بینی می شود که ۴۱ هزار مورد نیز به انواع مرگبار سرطان مبتلا شده اند که به نظر می رسد ناشی از همین فاجعه اتمی باشد.
امسال همزمان با سی امین سالگرد این فاجعه در دانشگاه اینالکو در پاریس نشستی با عنوان چرنوبیل، سی سال بعد برگزار شد.

سفیر اوکراین در فرانسه با اشاره به چگونگی پیشرفت عملیات بازسازی راکتورآسیب دیده نیروگاه و نیز ساخت محافظ جدید می گوید: «پایان زمان بازسازی تا سال ۲۰۱۷ میلادی در نظر گرفته شده است اما باید تمامی محوطه را نیز پاکسازی کرد که این بسیار زمان بر است، به نظر من تمام کارها تا سال ۲۰۲۳ میلادی پایان می پذیرد.»

بر اساس گزارش ها با گذشت این مدت، مواد رادیواکتیو ناشی از انفجار سال ۱۹۸۶ نیروگاه چرنوبیل هنوز در منطقه باقی است.

Pictures from Chernobyl exclusive zoneگالینا اکرمن، پژوهشگر می گوید: «گروهی از مردم همچنان در این منطقه آلوده زندگی می کنند و ما نمی توانیم ۸ میلیون نفر را جابجا کنیم . بسیار جالب است که حتی در آلوده ترین محدوده که حدود ۳۰ کیلومتری نیروگاه است نیز جمعیتی ساکن هستند. مشکل این است که برای ایجاد شرایط مناسب زندگی برای این جمعیت نیاز به سرمایه گذاری بسیار بزرگی است.»

خروج انسان ها یک رنسانس طبیعی ایجاد کرده و حیوانات وحشی به این منطقه خالی از سکنه اما آلوده به مواد رادیواکتیو بازگشته اند. همچنین پوشش گیاهی نیز حتی بهتر از قبل به نظر می رسد.

فردریک لمارشاند، جامعه شناس در این باره می گوید: «پس از چرنوبیل حتی شاهد بهتر شدن شرایط منطقه از نظر پوشش گیاهی و جانوری هستیم. بسیاری از موارد در مقایسه با زمان پیش از وقوع این فاجعه بدون تغییر باقی مانده است. به شکل بسیار غیرقابل باوری هیچ نشانه ای از آلودگی در منطقه نمی بینیم اما در عین حال می دانیم که همچنان آثار مواد رادیواکتیو وجود دارد. تاثیری که شاید به شکلی دیگر نمود پیدا خواهد کرد. برای همین است که بسیاری از افرادی که در مناطق آلوده زندگی می کنند، می گویند، چرا باید این منطقه بسته شود و ما را منتقل می کنید، زیرا در اینجا به خوبی و راحتی زندگی می کنیم.»

در حال حاضر در آلوده مناطق در نزدیکی چرنوبیل حدود ۸۰۰ نفر زندگی می کنند. جمعیت ساکن در کل مناطق آسیب دیده که به نظر می رسد به مواد رادیواکتیو الوده باشند، بیش از ۸ میلیون نفر برآورد شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شاهدان فاجعه اتمی چرنوبیل سخن می گویند

چرنوبیل و فوکوشیما: فجایعی متفاوت با مشکلاتی مشترک

نوآوری مرگبار اوکراین در جنگ؛ «پهپادهای اژدها» که فلز مذاب بر مواضع روسیه می‌ریزند