همان طور که پیش از آغاز اجلاس مجمع جهانی اقتصاد پیش بینی می شد، موضوع پناهجویان، در مرکز مباحث مطرح شده در این نشست قرار گرفته است. نخست وزیر هلند
همان طور که پیش از آغاز اجلاس مجمع جهانی اقتصاد پیش بینی می شد، موضوع پناهجویان، در مرکز مباحث مطرح شده در این نشست قرار گرفته است.
نخست وزیر هلند هشدار داده است که اروپا فقط شش تا هشت هفته فرصت دارد تا برای بحران مهاجران چاره ای بیابد.
او با انتقاد از «سیستم» دوبلین که پناهجویان را ملزم می کند در اولین کشور اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی خود را ارائه کنند خواهان جایگزینی برای آن شد.
مارک روته، نخست وزیر هلند می گوید: «با آمدن بهار، شمار پناهجویان چهار برابر خواهد شد. ما، اتحادیه اروپا، یا دست کم هلند و آلمان، نمی توانیم از پس این همه پناهجو بربیاییم. باید این وضعیت را تحت کنترل خود دربیاوریم.»
الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان هم که کشورش با بحران اقتصادی مواجه است، موضوع پناهجویان را پراهمیت تر تشخیص داد تا درباره آن صحبت کند. او گفت: «آن چه که ما می خواهیم برقراری مکانیسمی است که بتوانیم به وسیله آن پناهجویان را از ترکیه و جزایر یونان به کشورهای دیگر اروپا منتقل کنیم. منظور من کشورهای خاصی در اروپا نیست.»
بالاگرفتن جنگ داخلی در سوریه و قدرت گرفتن داعش در عراق و سوریه از یک طرف، و ناآرامیهای چند سال اخیر در شمال آفریقا از سوی دیگر باعث شده است که شمار زیادی از پناهجویان به اروپا مهاجرت کنند.
مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه در این نشست گفت: «ما نمی توانیم آفریقا را تنها در مقابل تروریستها رها کنیم. لیبی در مرکز توجه است چون که این کشور یکی از محلهای فعالیت داعش است. همچنین بحران مهاجرت در مرکز توجه است.»
حدود دو ماه قبل افراد مسلح وابسته به گروه داعش، در چند نقطه مختلف پاریس تیراندازی و بمبگذاری کردند که در جریان این حملات صد و سی نفر کشته شدند.