ترزا می و برنارد کزنوو، وزرای کشورهای بریتانیا و فرانسه و روز پنجشنبه، در شهر کاله با یکدیگر دیدار و توافقنامه ای را در مورد سیاست های واحد برای
ترزا می و برنارد کزنوو، وزرای کشورهای بریتانیا و فرانسه و روز پنجشنبه، در شهر کاله با یکدیگر دیدار و توافقنامه ای را در مورد سیاست های واحد برای مهاجران امضا می کنند. این توافقنامه به منظور همکاری میان دو کشور در مورد موضوعاتی نظیر امنیت، مبارزه با قاچاقچیان انسان و کمک به مهاجرانی است که تلاش می کنند از این منطقه خود را به بریتانیا برسانند.
در حال حاضر بیش از سه هزار مهاجر در انتظار عبور از کانال مانش در شرایط بسیار ناگوار در کنار بزرگراه ها و جنگل های کاله مستقر شده اند.
فرانسوآ ژنوک، یکی از بنیانگذاران سازمان اسکان مهاجران می گوید: «کسی که درخواست پناهندگی می کند مجبور است اینجا در این [چادرها] بین شش تا هشت ماه را سرکند. هر چه بیشتر این زمان طول بکشد، مشکلات آنها هم بیشتر می شود. بزرگترین مشکل این مهاجران مسکن است و اینکه چطور غذا بپزند. به اینها باید مشکلات درمانی و بهداشتی را نیز افزود.»
در توافقنامه ای که قرار است میان دو کشور به امضا برسد، همکاری با سازمان های غیردولتی به منظور ارائۀ کمک های بیشتر بویژه به کودکان و زنان در میان مهاجران نیز گنجانده شده است.
احمد مهاجری از سودان است که تلاش می کند به بریتانیا برود. او می گوید: «امیدوارم دولت بریتانیا برای مهاجرانی که به دنبال درس خواندن و بهتر شدن زندگی شان هستند، اولویت هایی را در نظر بگیرند. آنها باید این کار را بکنند.»
روزانه بین صد تا دویست مهاجر که بیشتر آنها نیز غیرقانونی هستند، تلاش می کنند با عبور از کانال مانش خود را به بریتانیا برسانند. بیشتر این مهاجران برای رسیدن به آنسوی کانال مانش خود را در زیر کامیون های باری مخفی می کنند که اینکار گاه به مرگ این مهاجران منجر می شود.
بریتانیا در ابتدای ماه اوت، رقم ۱۰ میلیون یورو به بودجۀ تقویت مرزهای خود به منظور جلوگیری از ورود این مهاجران افزود. به همین دلیل بر تعداد مهاجرانی که در منطقه کاله در فرانسه جمع می شوند به دلیل عدم موفقیت در عبور به بریتانیا افزوده شده است.
همین امر اعتراض های مردم این منطقه را به دنبال داشته و شهردار این شهر از دولت های فرانسه و بریتانیا درخواست غرامت به منظور جبران خسارات وارده به این منطقه را کرده است.