تصرف شهر رمادی توسط گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، موجب شده مناطق بیشتری از عراق در اختیار این گروه تروریستی قرار بگیرد و کفۀ قدرت به نفع این گروه
تصرف شهر رمادی توسط گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، موجب شده مناطق بیشتری از عراق در اختیار این گروه تروریستی قرار بگیرد و کفۀ قدرت به نفع این گروه تروریستی را در عراق سنگین تر کرده است.
کشورهای حاضر در ائتلاف سرکوب داعش می گویند پیشروی های اخیر این گروه اسلامگرای افراطی، ضرورت تقویت نیروهای عراقی و تشدید حملات ائتلاف سرکوب داعش را بیش از گذشته ایجاب می کند. دولت آمریکا پس از انتشار اخبار مربوط به سقوط این شهر، تاکید کرده است که به حمایت از نیروهای دولتی عراق در بازپس گیری این شهر ادامه خواهد داد.
جف رتک، سخنگوی وزارت خارجۀ آمریکا در این باره گفت: «از امروز، ما نیروهای امنیتی و دولتی عراق را با حملات هوایی دقیق و مشاوره های نظامی، بیشتر همراهی خواهیم کرد. جنگنده های ما از هوا، در جستجوی مواضع گروه دولت اسلامی هستند و تا بازپس گیری شهر رمادی به حملات خود علیه این گروه ادامه خواهند داد.»
همزمان و بلافاصله پس از انتشار اخبار سقوط شهر رمادی، حسین دهقان، وزیر دفاع ایران به بغداد سفر و با همتای عراقی خود دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، وزیر دفاع ایران در این دیدار ضمن اشاره به همکاری های مشترک میان دو کشور برای مبارزه با تروریسم، تاکید کرده است «ایران درخواست برادران عراقی را پذیرفته» و در کنار این کشور در این جنگ خواهد ایستاد.
با تصرف شهر رمادی، داعش کنترل کامل استان انبار در غرب این کشور و همچنین نیمۀ شرقی سوریه را در اختیار دارد و قلمروی خود را گسترده تر کرده است.
علاوه بر این مناطق، بخش های وسیعی از استان نینوا و بویژه شهر موصل، مرکز این استان نیز در تصرف داعش است. با تصرف کامل استان انبار که عمدتا سنی نشین و بزرگترین استان عراق است، این گروه به دروازه های غربی بغداد، پایتخت عراق نزدیک شده است.
هزاران نفر از ساکنان شهر رمادی از این شهر گریخته اند و سعی می کنند از طریق راههای شرقی خود را به بغداد برسانند. به گفتۀ سازمان مهاجرت بین الملل دست کم ۹۰ هزار نفر از این شهر گریخته و در خلال درگیری هایی که منجر به سقوط رمادی شده، صدها نفر کشته شده اند.