به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، در آستانه روز کارگر، یکی از کارگران باسابقه شرکت داروپخش اقدام به خودکشی کرده است.
بر اساس این گزارش، علی اکبری اهل شهریار، کارگری خوش نام و با سابقه بود که حدود ۲۳ سال از عمر خود را در شرکت داروپخش گذرانده بود. علت خودکشی این کارگر، مخالفت کارفرما با درخواست وام او بوده است.
به نوشته دنیای اقتصاد، علی اکبری برای تامین داروی کودکش درخواست وام کرده بود اما درخواست او بارها از سوی مدیران شرکت داروپخش رد شده بود و این موضوع نامبرده را ناامید ومجبور به خودکشی کرد. به گفته برخی شاهدان عینی، اکبری بعد از ارائه درخواست برای ملاقات با مدیر عامل، تهدید به خودکشی کرده بود اما مسئول مربوطه، توجهی به این مسئله نکرده بود.
یکی از شاهدان عینی، در مورد این حادثه به دنیای اقتصاد گفته است که اکبری، تقاضای ملاقات با مدیر عامل شرکت داروپخش برای گرفتن وام را داشت و مدیر عامل شرکت ضمن رد این تقاضا و در پاسخ به حرفهای نامبرده که میگفت اگر با تقاضای وام من موافقت نکنید خودم را میکشم، به او پاسخ داد که برو و خودت را بکش!
به گزارش دنیای اقتصاد، شاید موافقت مدیر عامل این شرکت با اعطاء یک وام ساده، میتوانست از یک فاجعه انسانی جلوگیری کند.
خبرگزاری ایلنا نیز در گزارشی در این زمینه، ضمن تایید این خبر از قول یک مقام صنفی در کارخانههای محور غرب تهران، نوشته است: “بر اساس اطلاعاتی که «رضا فرضعلیان» عضو هیئت رئیسه شوراهای اسلامی کار غرب تهران در اختیار ایلنا قرارداده، حادثه در ساعت ۱۴روز گذشته (۷ اردیبهشت) پس از آن اتفاق افتاد که علی اکبری، کارگر خدماتی شرکت داروپخش از اتاق مدیرعامل این کارخانه خارج شد و خود را از طبقه چهارم ساختمانی در محوطه کارخانه به پایین پرتاب کرد. پس از حادثه او را به بیمارستان میلاد تهران منتقل کردند و حدود ۴ ساعت پس از بستری بودن در بیمارستان جان باخت.”
به گزارش ایلنا، در بین کارگران شرکت داروپخش، شایعات متفاوتی درباره علت خودکشی علی اکبری به راه افتاده است. یکی از کارگران دلیل استیصال علی اکبری را مخالفت مدیریت با درخواست وام او که در حال تهیه جهیزیه فرزندش بوده است عنوان کرد. کارگر دیگری از بیماری فرزند او سخن گفت و دلیل درخواست وام و خودکشی او را ناتوانیاش در تامین هزینه داروهای گران قیمت دانست. یک کارگر داروپخش هم دلیل درخواست وام از جانب علی اکبری را تلاش او برای تامین هزینههای زیارت پدر و مادرش از کربلا دانسته است.
بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، در طول یک سال گذشته، کارگران دیگری هم به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی و از روی استیصال دست به خودکشی زده اند. دنیای اقتصاد از اقدام به خودکشی دسته جمعی کارگران بیکار شده معدن طلای آق دره نام برده است.
در دی ماه سال ۹۲ دستفروش جوانی خود را در ایستگاه متروی گلبرگ تهران به زیر قطار پرتاب کرد. رسانههای ایران علت خودکشی این دستفروش را جلوگیری از کار او در ایستگاههای مترو و توقیف ابزارش توسط ماموران مترو عنوان کردند.
در تیر ماه سال گذشته نیز، مرد جوانی که قصد انداختن خود از دکل مخابراتی نزدیک پل عابر پیاده در میدان «هفت تیر» تهران را داشت به وسیله ماموران آتش نشانی نجات یافت اما نیروی انتظامی او را بعد از تجات بازداشت کرد. این مرد روپوش زردی پوشیده بود که روی آن عبارت «فقر، اختناق و دروغ عامل خودکشی» به چشم میخورد.
در اسفند ماه سال قبل یک دستفروش ۳۴ ساله خرمشهری به نام یونس عساکره، با ریختن یک گالن بنزین به روی خود، در برابر شهرداری خرمشهر خودسوزی کرد. به گزارش رسانه های ایران، خودسوزی یونس عساکره در اعتراض به وضعیت معیشتی و جمع کردن دکه میوهفروشی اش از طرف ماموران شهرداری خرمشهر صورت گرفت.
بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده در ایران، در ۹ ماه ابتدایی سال قبل نیز، سه هزار نفر اقدام به خودکشی کردهاند. برخی از کارشناسان، علت افزایش خودکشی در ایران را مسائل مختلف از جمله فقر، بیکاری و مشکلات اقتصادی- اجتماعی میدانند.