با ویژه برنامه «دنیای ورزش» از سوچی روسیه همراه شما هستیم. شهری در کرانه دریای سیاه که میزبانی المپیک زمستانی گذشته را برعهده داشت و این هفته هم
با ویژه برنامه «دنیای ورزش» از سوچی روسیه همراه شما هستیم. شهری در کرانه دریای سیاه که میزبانی المپیک زمستانی گذشته را برعهده داشت و این هفته هم میزبان رویداد مهم دیگری است؛ گردهمایی خانواده بزرگ «اسپورت آکورد».
به زعم نیس هات، مدیر کنوانسیون اسپورت آکورد این نشست مکانی است برای گردهم آمدن افراد، جایی برای بحث و گفتگو، تعامل با دیگران و توسعه شبکه ارتباطات و در نهایت طراحی آینده جهان ورزش.
«جنگ علنی» بین اسپورت آکورد و کمیته بین المللی المپیک
اکثر رسانه های ورزشی دنیا از
نشست روز دوشنبه مجمع عمومی «اسپورت آکورد» در سوچی روسیه با عنوان «جنگ علنی» بین «اسپورت آکورد» و کمیته بین المللی المپیک یاد کردند.
ماریوس ویزرکه همزمان ریاست فدراسیون بین المللی جودو را نیز برعهده دارد با انتقادی بیسابقه از سیاست های کمیته بین المللی المپیک و متهم کردن این نهاد به عدم شفافیت، نادیده گرفتن استقلال اعضای جامعه ورزش و سنگ اندازی در راه طرح های پیشنهادی اسپورت آکورد، خطاب به توماس باخ گفت: «همواره بر این بودم تا همکاری سازنده ای را با کمیته بین المللی المپیک و شخص باخ برقرار کنم. همکاری ای بر مبنای احترام به بازی های المپیک، اعضایش و ارزش هایی که من بدانها معتقدم. اما متاسفانه این موضوع هیچگاه رنگ حقیقت به خود نگرفت. پیشنهادهای متعددی به نفع فدراسیون های بین المللی و اسپورت آکورد ارائه دادیم ولی هیچوقت واکنش مثبتی دریافت نکردیم. هدف ما در اسپورت آکورد شناسایی و سازماندهی کنوانسیونها و بازیهای ای است که در واقع ترکیب چند رشته ورزشی مختلف هستند. آقای رییس از مانع تراشی بر سر راه ما دست بردارید.»
انتقادی که بلافاصله توماس باخ را به واکنش واداشت و آنرا صرفا بازتاب نظرات شخصی رییس «اسپورت آکورد» برآورد کرد.
او گفت: «چیزی که همه ما به آن نیازمندیم، اعتبار است و این اعتبار بدست نمی آید مگر از راه اتحاد در عین حفظ تنوع. این یعنی احترام گذاشتن و از این جهت همه شما را دعوت می کنم تا نظرات گوناگون، طرح های متنوع و اهدافی را که دنبال می کنید به بحث بگذارید ولی در نهایت برای پیشبرد و رشد ورزش و برخورداری از جامعه ای بهتر از راه ورزش، اتحاد داشته باشید.»
طبق آخرین گزارشها از سوچی، فدراسیون های دو و میدانی و تیراندازی اعلام کرده اند به همکاری خود با «اسپورت آکورد» خاتمه خواهند داد و پانزده فدراسیون دیگر نظیر فیفا و فینا با امضای نامه ای، مخالفت خود را با مواضع مسئولان اسپورت آکورد اعلام کرده اند.
گفتگوی اختصاصی به ماریوس ویزر
مسئولان کمیته بین المللی المپیک تلاشهای خبرنگار یورونیوز برای دریافت توضیحات بیشتر را بی پاسخ گذاشتند. اما ویزر بعد از حواشی بوجود آمده در یک گفتگوی اختصاصی با یورونیوز به پرسشهای خبرنگار اعزامی ما به سوچی پاسخ داد.
ماریوس ویزر، رییس اسپورت آکورد: «به کمیته بین المللی المپیک بعنوان بزرگترین سازمان، نهاد یا مجموعه ورزشی دنیا، یا هر چیز دیگری که شما اسمش را می گذارید، نگاه می شود. مجموعه ای که می خواهد نقش رهبری در ورزش دنیا را ایفا کند. همه ما به منشور المپیک و بازیهای المپیک احترام می گذاریم و آنرا به رسمیت می شناسیم ولی باید پذیرفت که پشت این مجموعه باید یک سیستم واقعی وجود داشته باشد.»
یورونیوز: اندکی پس از سخنان شما، فدراسیون بین المللی دو و میدانی اسپورت آکورد را ترک کرد و برخی دیگر از فدراسیونها هم با امضای نامه ای با بیانات شما مخالفت کردند. آیا فدراسیونهایی هم بوده اند که از شما حمایت کنند؟
ماریوس ویزر، رییس اسپورت آکورد: «در ورزش باید بین دو دسته تمایز قائل شد. افرادی که برای ورزش زندگی می کنند و افرادی که از قبل ورزش زندگی می کنند. کم و بیش برای تمام کسانی که فقط و فقط از قبل ورزش امرار معاش می کنند مهم است که از نظام حاکم بر ورزش حمایت کنند چون از آن سود می برند. کمیته بین المللی المپیک روابط زیادی در ابعاد مختلف دارد. مساله ساده است؛ باید به این سوال پاسخ داد: آیا ما می خواهیم پنهان کاری کنیم یا شفاف سازی؟»
آشنایی با سلطان کوهستان
در یکی از برنامه های قبلی دنیای ورزش کیلین جورنت درباره ورزش مورد علاقه خود برای ما توضیح داد در این برنامه بیشتر با این ورزشکار اسپانیایی ملقب به «سلطان کوهستان» آشنا می شویم.
کیلین جورنت، قهرمان اسکی کوهستان: «سه سال بیشتر نداشتم که در مسابقه اسکی صحرانوردی شرکت کردم. در پنج سالگی به تنهایی از پس تجهیزات لازم برای اسکی بر می آمدم و یواش یواش راه کوهستان را در پیش گرفتم. بعد باید خود را با تمرین بی وقفه آماده کرد. تمرین و تمرین و ایجاد انگیزه… سالها بعد است که نتیجه مورد نظر به ثمر می نشیند. تمرین های من واقعا مبنای علمی ندارند البته علوم ورزشی را مطالعه کرده ام و درباره میزان نیرو و انرژی ای که باید صرف کنم، اطلاعات دارم. می دانم برای پیروز شدن باید به چه نحو و شدتی تمرین کنم. من عاشق این ورزشم برای اینکه مثل دوی صد متر نیست که باید در آن سریع باشید. ریتم کار شما تغییر نمی کند. باید بتوانید به قله برسید تا دره پشت سرتان را درک کنید.»
سومو، نوعی کشتی ژاپنی
«سومو» به نوعی کشتی گفته می شود که ریشه در آداب و رسوم و تشریفات مذهبی باستانی ژاپن دارد.
مبارزه ای بر روی خاک رُس و نمادی از قدرت بدنی و ثبات که به ندرت به درازا می کشد ولی معمولا با خشونت همراه است.
مبارزه ای با قوانینی اندک و ساده، با هدف بر هم زدن تعادل حریف و بیرون راندن او از رینگ یا مماس کردن اعضای بدن حریف با زمین.
اندازه، قدرت، وزن در کنار انعطاف بدنی و توانایی یورش ناگهانی از اصول مهم پیروزی در این ورزش به شمار می روند.
کشیدن مو یا ضربه زدن به محدوده اعضای تناسلی حریف در این مبارزه ممنوع است.
پنج داور برای تعیین برنده مبارزه با یگدیگر مشورت می کنند.
از سال 1997 مبارزه بین سومو کارهای زن هم به تقویم مبارزه های بین المللی افزوده شده است.
گلچینی از ویدیوهای منتخب
به پایان برنامه این هفته نزدیک می شویم اما پیش از خداحافظی توجه شما را جلب می کنیم به تماشای گلچینی از بهترین های برنامه های پیشین. با امید به اینکه لذت ببرید و تا هفته آینده خدانگهدار.