توماس باخ رییس کمیته بین المللی المپیک روز جمعه به پریشتینا پایتخت کوزوو رفت تا از نزدیک امکانات ورزشی تازه ترین عضو این کمیته را مشاهده و با مقامات
توماس باخ رییس کمیته بین المللی المپیک روز جمعه به پریشتینا پایتخت کوزوو رفت تا از نزدیک امکانات ورزشی تازه ترین عضو این کمیته را مشاهده و با مقامات سیاسی و ورزشی این کشور دیدار وگفتگو کند.
باخ در این سفر ضمن ابراز امیدواری از اینکه جوانترین عضو کمیته بین المللی المپیک به زودی پله های ترقی را طی کند و با کسب افتخارات زیاد باعث غرور همگان شود تصریح کرد اگر در جریان المپیک ریو یکی از ورزشکاران کوزوویی بر روی سکو قرار گیرد خود شخصا مدال را به گردن او خواهد آویخت.
باخ همچنین تاکید کرد : “ ما با استفاده از روح استقلال که در ورزش بین الملل حاکم است کوزوو را به رسمیت می شناسیم. همانطور که کمیته بین المللی المپیک خود از سوی سازمان ملل متحد به عنوان یک نهاد مستقل به رسمیت شناخته شده است.”
مایلیندا کلمندی جودو کار زن کوزوویی که قهرمانی اروپا و جهان را در وزن 52 کیلوگرم در کارنامه افتخاراتش دارد از جمله شانس های کسب مدال برای این کشور در بازی های المپیک ریو است.
باخ قبل از ورود به پریشتینا به صربستان سفر کرده بود که از مخالفان عضویت کوزوو در کمیته بین المللی المپیک است.
ولاد داویتس رئیس کمیته المپیک صربستان در واکنش به تصمیم کمیته بین المللی المپیک برای به رسمیت شناختن کوزوو به عنوان عضو جدید این کمیته که میتواند در بازیهای المپیک ریو مستقلا حضور داشته باشد، گفته است این تصمیم تاثیری در روابط کشورش با کمیته بین المللی المپیک نخواهد گذاشت.
داویتس که این سخنان را در حاشیه دیدار توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک از صربستان و درجریان کنفرانس خبری مشترک با وی ایراد می کرد، خاطرنشان ساخت مخالفت با عضویت بلگراد در این کمیته نمی تواند و نبایست مانع همکاری کامل میان بلگراد و کمیته بین المللی المپیک شود.
علیرغم مخالفت صربستان، کمیته بین المللی المپیک با به رسمیت شناختن کوزوو این امکان را به ورزشکاران کوزوویی داده است تا بتوانند سال آینده به طور مستقل و به نمایندگی از کشورشان در بازیهای المپیک ریو شرکت کنند.
کوزوو در سال ۲۰۰۸ از صربستان اعلام استقلال کرد اما صربستان این استقلال را به رسمیت نشناخته و آن را بخشی از خاک خود می داند.