گفتگو با نخست وزیر ایرلند ؛ رفراندوم برنامه مالی اتحادیه اروپا

گفتگو با نخست وزیر ایرلند ؛ رفراندوم  برنامه مالی اتحادیه اروپا
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

روز پنجشنبه، مردم ایرلند بپای صندوقهای رای می روند تا در یک رفراندوم به پیوستن یا نپیوستن به پیمانی مالی با اتحادیه اروپا رای دهند. 
 
ایرلند، درنیمه برنامه سه ساله ریاضتی اش، هنوز گامی قاطع در جهت بازپرداخت دیون و کاهش کسری بودجه اش برنداشته ، و پیوستن به صندوق کمکی اتحادیه عواقب یک ورشکستگی احتمالی را از میان بر می دارد. 
 
مخالفین این طرح ، اما، می گویند ایرلند برای دسترسی به این صندوق استقلال مالی و اقتصادیش را از دست می دهد. کدام طرق ذیحق است؟
 
رهبر یکی از احزاب عمده در پارلمان اروپا می گوید:
 
“شرکت در رفراندوم کار آسانی نیست زیرا مردم در هنگام مشکلات عمده با یک “نه” یا “آری” به آن متوسل می شوند. اما فکر می کنم این رفراندوم برای آنها بسیار مهم است”.
 
با وجود این، با توجه به تعداد کسانیکه دراین مورد مردد بوده و این پیمان را اقدامات ریاضتی بیشتری تلقی می کنند، نتیجه رفراندوم هنوز نا مشخص است. 
 
صاحب یک میخانه در ایرلند می کوید:
 
“من پاسخ مثبت خواهم داد چون دولتم می گوید این به نفع ماست. اگر به دردسر بیفتیم، می توانیم با دریافت وجه خود را نجات بدهیم. اگر اوضاع ناآرام باشد، گرفتاری پیدا خواهیم کرد”.
 
شهروند دیگری، اما، در رای دادن متردد است:
 
“نمیدانم “آری” خواهم گفت یا “نه”. خود اقتصاد دانها هم نمی دانند. به هردو طرف نگاه کرده ام. لفاظی های سیاسی بسیاری در جریان است و من فعلا تصمیمی نگرفته ام”. 
 
ایرلندی دیگری، اما، به رایی که خواهد داد اطمینان دارد.
 
“من “نه” خواهم گفت زیرا هردو حزب دروغ می گویند”.
 
گزارشگر یورونیوز می گوید:
 
“رای منفی مردم ایرلند،مفاد پیمان مالی و اقدامات ریاضتی را که دولت هم اکنون با اتحادیه اروپا به امضاء رسانده، تغییر نمی دهد. رای مثبت مردم، اما، راه را برای دسترسی به وجوه صندوق ثبات اروپا باز میکند که در موقع لزوم حکم چتر نجات را برای ایرلند خواهد داشت: چتر نجاتی که بهای آن بخشی دیگر از استقلال اقتصادی ایرلند خواهد بود”.
 
در گفتگوی اختصاصی با “اندا کنی” نخست وزیر ایرلند ، از اوپرسیدیم که در صورت رای منفی مردم، چه خواهد کرد؟

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

همه‌پرسی تاریخی در استرالیا برای به رسمیت شناختن حقوق بومیان کشور

سرپیچی ورشو از خواست بروکسل؛ لهستان برای مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی همه‌پرسی برگزار می‌کند

جایگاه همه‌پرسی در نظام سیاسی کشورها؛ سوئیس سال گذشته ۱۰ رفراندوم برگزار کرد