کارت‌پستال از گرجستان؛ صومعه جاواری

کارت‌پستال از گرجستان؛ صومعه جاواری
نگارش از Euronews

ساخت صومعه جاواری به زمانی برمی‌گردد که مسیحیت به عنوان دین رسمی گرجستان انتخاب شد.

صومعه «جاواری» یکی از نمونه‌های برجسته معماری مذهبی قرون وسطی در گرجستان به شمار می‌آید. این صومعه مربوط به قرن ششم میلادی است.

جاواری در زبان گرجی به معنای صلیب است. گفته می‌شود این صومعه بر فراز شهر متسخانا روی تپه‌ای ساخته شده است که «نینوی مقدس» که مسیحیت را به گرجستان آورد، روی آن یک صلیب چوبی نصب کرد.

صومعه جاواری از سال ۱۹۹۴ میلادی در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده است. این صومعه امروز هم مقصد مهمی برای زائرانی است که از سراسر ناحیه قفقاز به اینجا می‌آیند. جاواری روی تپه سنگی و در محل تلاقی دو رودخانه آرگاوی و مِتِکواری بنا شده است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

بیشتر بخوانید: ماجراجویی در آجارای گرجستان؛ پیست اسکی «گودرزی»

این صومعه گنبدی شکل در شهر متسختا،‌ یکی از قدیمی‌ترین شهرهای گرجستان، در ۴۲ کیلومتری شمال تفلیس،‌ پایتخت گرجستان قرار دارد.

معماری صومعه جواری یکی از شاهکارهای معماری ارتدوکس در گرجستان است که طی قرون متوالی، منبع الهام کلیساهای زیادی در گرجستان بوده است.

استاد تاریخ دانشگاه تفلیس درباره اهمیت «صومعه جاواری» می‌گوید:‌ «صومعه جاواری، به دلایل متعدد، به‌ ویژه در معماری و تاریخ گرجستان اهمیت زیادی دارد. مهمترین دلیلش این است که ساخت این صومعه به زمانی برمی‌گردد که مسیحیت به عنوان دین رسمی گرجستان انتخاب شد. معماری شگفت‌انگیز و چشم‌انداز منحصر به فرد این صومعه تحسین برانگیز است.»

مطالب مرتبط