«تلسکوپ مسافر» نام پروژه ای است که دانیل اون و سوزان مورابانا آنرا برای آشنا ساختن کودکان کنیایی با جهان ستارگان راه اندازی کرده اند.
«تلسکوپ مسافر» نام پروژه ای است که دانیل اون و سوزان مورابانا آنرا برای آشنا ساختن کودکان کنیایی با جهان ستارگان راه اندازی کرده اند. آنها در سفر خود تلسکوپ بزرگی را به نقاط مختلف کنیا می برند. ستاره شناسی در مدرسه های این کشور آموزش داده نمی شود.
سوزانا مورابانا درباره این پروژه می گوید: «هدف اصلی ما همه مدرسه ها هستند. می خواهیم تا جایی که امکانش هست با بسیاری از کودکان ارتباط برقرار کنیم. هدف ما آشنا کردن کودکان نه تنها با ستاره شناسی که با علم است و اینکه آنها از آن لذت ببرند. یکی از ابزارهای قدرتمند برای این کار تلسکوپ است. این ابزار بیش از ۴۰۰ سال پیش ساخته شد ولی شمار اندکی از مردم و کودکان کنیایی با آن به آسمان نگریسته اند.»
کودکان یک به یک پشت تلسکوپ می روند و به آسمان می نگرند. به گفته دانیل اون این تجربه با دیدن تصاویر اینترنتی از آسمان یکسره متفاوت است.
وی در اینباره می گوید: «اینکه بتوانیم روی اینترنت تازه ترین تصاویر پلوتون را ببینیم شگفت انگیز است. ولی دیدن این تصاویر با تلسکوپ و با چشمان خود خیلی متفاوت است. آسمان با شما سخن می گوید و شما نمی توانید آنرا ندیده بگیرید.»
دانش آموزان همچنین می توانند از مدل شبیه سازی شده آسمان و ستارگان دیدن کنند.
یکی از دانش آموزان می گوید: «هنگامیکه به درون گنبد شبیه سازی شده رفتم، ستارگان را دیدم. ماه به نمایش درآمد. تصمیم گرفتم در آینده به ستاره شناسی بپردازم. کار جذابی است.»
دانش آموزان همچنین می توانند از فنآوری واقعیت مجازی برای دیدن ستارگان بهره ببرند. گردانندگان این پروژه امیدوارند بتوانند کودکان سراسر آفریقا را با «تلسکوپ مسافر» و علم ستاره شناسی آشنا کنند.