NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اثرات مثبت برنامه توسعه زمین و تثبیت خاک بر خشکسالی مراکش

اثرات مثبت برنامه توسعه زمین و تثبیت خاک بر خشکسالی مراکش
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

در یک دهه اخیر کمبود باران در مراکش، کشاورزان را به ستوه آورده و مزارع آنها را نابود کرده است.

آگهی

در یک دهه اخیر کمبود باران در مراکش، کشاورزان را به ستوه آورده و مزارع آنها را نابود کرده است. با یک برنامه توسعه زمین برای تثبیت خاک، کارشناسان راههای جلوگیری از فرسایش زمین را به آنها می آموزند. یک مزرعه در نزدیکی مراکش با بهره برداری از شبکه قنات مصرف آب کشاورزی را کاهش داده است. این سامانه آب زیرزمینی با کمکهای دولتی احداث شده است.

عبدالاسلام، مزرعه دار زیتون که از سی سال پیش در این زمینها کشاورزی می کرده می گوید: «دوره سختی را از سر گذراندیم. در آن دوره سخت از آب رودخانه برای آبیاری استفاده می کردیم. کار ساده ای نبود، وقت زیادی می گرفت و آب زیادی به ما نمی داد و گران در می آمد. حال، پس از ساختن چاهها، همه چیز بهتر شده است.»

علاوه بر کمکهای دولتی، مناطقی مانند اینجا از کمکهای بین المللی بهره می برند. با پشتیبانی کمکهای فنی «صندوق بین المللی توسعه کشاورزی» IFAD یا (International Fund for Agricultural Development ) گوناگونی کاشت محصولات به شیوه پایدار تقویت شده و برنامه هایی برای جلوگیری از فرسایش خاک در دست انجام است. نتیجه این تلاشها بویژه برای کشاورزان مشهود است. یکی از مشکلات تاثیر بارانهای موسمی بر فرسایش خاک است.

عبده سلام، مهندس کشاورزی با اشاره به اهمیت بارش سالانه می گوید: «خیلی مهم است. باران و بویژه بارانهای موسمی شدیدی می بارد و همین موجب فرسایش خاک می شود. بهمین دلیل برای تثبیت خاک درختان میوه کاشته ایم. بازسازی و احیای زمینی که در اینجا می بینید نتیجه مشترک کشاورزی و توسعه یعنی فعالیتهای تثبیت خاک با مزارع پلکانی و درختان میوه است.»

بیش از ۶۰ درصد جمعیت مراکش در مناطق شهری زندگی می کنند. یکی از هدفها ایجاد مشوقهایی برای جلوگیری از جریان حرکت مردم به این مناطق و ترغیب آنها به ماندن در مناطق روستایی است. صندوق بین المللی توسعه کشاورزی به تشکیل تعاونی های فروش کمک می کند. در این تعاونی تولید و فروش روغن زیتون علاوه برتولید محصولات جانبی از زیتون، فرصتهای شغلی نیز ایجاد شده است.

نجا، مدیر تعاونی کشاورزی زنان با اشاره به نتایج مثبت این شیوه ها می گوید: «با معرفی این شیوه های نوین کشاورزی و ابزارهای فناوری، تولید زیتون آسانتر شده است. شیوه های روغن گیری بهبود پیدا کرده و در بازار خوب فروش می رود. زنهای روستایی هم از آن بهره می برند. حال درآمد خودشان را دارند. منتظر همسرانشان نیستند تا به آنها چیزی بدهند. این نتیجه این تلاشها است. حالا زنها مجبور نیستند مثلا برای هزینه دارو یا مدرسه فرزندانشان منتظر شوهرشان باشند. برای اینکه در جیبشان پول دارند.»

هفته گذشته در نشست آب و هوایی مراکش، ۲۰۰ کشور بر مقابله با تغییرات اقلیمی به عنوان وظیفه ای مبرم تاکید کردند. توافقنامه پاریس به امضای ۱۱۱ کشور رسیده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جنجال سوزن در توت‌فرنگی‌ در استرالیا؛ ۱۵ سال زندان برای مجرمان

فناوری‌های تازه هواوی در خدمت دیجیتالی‌کردن شرکت‌های کوچک و متوسط

نسل تازهٔ تجهیزات خودرو؛ شیشهٔ لمسی با قابلیت دودی‌شدن و تبدیل به پردهٔ سینما