قرار است در مدت زمان باقیمانده تا پایان سال جاری میلادی میلیونها تن از شهروندان اروپایی به پای صندوقهای رای بروند. علیالخصوص آنکه انتخابات در لهستان و هلند برای اتحادیه اروپا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و میتواند در تصمیمگیریها در بروکسل نتایجی اثرگذار داشته باشد.
لهستان
برگزاری انتخابات پارلمانی در لهستان برای ۱۵ اکتبر و با حزب در قدرت «قانون و عدالت/ Prawo i Sprawiedliwość, PiS» (پیس) برنامه ریزی شده است. با این حال حزب مخالف با حمایت مدنی دونالد توسک، نخست وزیر سابق این کشور و رئیس سابق شورای اروپا، در نظرسنجی ها پیشرو است.
حزب موسوم به پیس امیدوار به پیروزی در انتخابات، برای بار سوم و ادامه سیاستهای ملیگرایانه خود است، سیاستهایی که با حاکمیت قانون و حقوق بشر در تضاد است و دائما توسط اتحادیه اروپا مورد انتقاد قرار میگیرد.
هلند
در هلند انتخابات در ۲۲ نوامبر برگزار خواهد شد و انتخابات پیشبینی شده باید جایگزینی برای دولت مستعفی مارک روته، نخست وزیر هلند بیابد.
مارک روته که به خاطر ۱۲ سال پیاپی ماندن در قدرت، آن هم علی رغم رسواییهای متعدد، با لقب «مارک تفلونی» شناخته میشد، با این حال پیش از انتخابات کناره گیری خود را از دنیای سیاست اعلام کرد.
حزب وی تحت عنوان (VVD) همچنان جایگاه خوبی در نظرسنجیها دارد، اما سایر شرکای ائتلافی وی یعنی اتحادیه مسیحی میانه رو و لیبرالها، از دو حزب پوپولیستی (BBB) و راست افراطی (PVV) عقب ماندهاند.
در حال حاضر حزب کارگر و سبزها با اتحاد با یکدیگر و گردهم آمدن در کنار فرانس تیمرمن که پس از ۱۰ سال حضور در کمیسیون اروپا به صحنه سیاست هلند بازگشته است، گرد هم آمدهاند.
اسلوواکی، لوکزامبورگ و اسپانیا
انتخابات پارلمانی دیگری نیز قرار است در تاریخ ۳۰ سپتامبر در اسلوواکی و ۸ اکتبر در لوکزامبورگ برگزار شود.
در اسپانیا نیز در صورتی که مذاکرات بین احزاب پیروز در انتخابات زودهنگام مجلس که در ۲۴ ژوئیه گذشته برگزار شد به نتیجه نرسد، ممکن است انتخابات جدیدی در اواخر امسال برگزار شود. در این کشور نه حزب مردمی و نه حزب سوسیالیست متعلق به پدرو سانچز به تنهایی رای کافی کسب نکردند.