مقامهای آمریکایی روز سهشنبه گفتند که ایالات متحده آماده است تا با ارسال سامانه موشکی پاتریوت به اوکراین موافقت کند. پاتریوت پیشرفتهترین سامانه موشکی زمین به هوای غرب خواهد بود که برای کمک به دفع حملات هوایی روسیه در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت.
مقامهای اوکرانی میگویند که دست کم دو ساختمان اداری در حمله روز چهارشنبه نیروهای روس به کییف مورد اصابت قرار گرفته و بنا بر گزارشها، ۱۳ پهپاد توسط پدافند هوایی بر فراز کییف و مناطق اطراف آن سرنگون شده است.
همچنین شهردار کییف از وقوع چندین انفجار در مرکز شهر خبر داده که برای نخستین بار طی هفتههای اخیر رخ داده و نگرانیها از احتمال افزایش حملات روسیه به پایتخت اوکراین را شدت بخشیده است.
در همین راستا گزارشهایی در خصوص نهایی شدن برنامه آمریکا برای ارسال سامانه دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین منتشر شده است. اقدامی که میتواند تغییرات مهمی در معادلات جنگ اوکراین و روسیه ایجاد کند.
ویتالی کلیچکو، شهردار کییف در کانال تلگرامی خود نوشت که انفجارها در یکی از مناطق مرکزی پایتخت و در محلی که بسیاری از ساختمان و سازمانهای دولتی اوکراین واقع شده، رخ داده است. او همچنین اضافه کرد که ترکشهای یک پهپاد به دو ساختمان اداری در منطقه مرکزی شوچنکیفسکی آسیب رسانده است.
هنوز مشخص نیست که این حملات تلفاتی را هم بر جای گذاشته یا خیر اما مقامهای اوکراینی اعلام کردند که تیمهای اورژانس بلافاصله به محل اعزام شدهاند.
مقامهای اوکراینی ابتدا مدعی شدند که پدافند ضد هوایی این کشور توانسته ۱۰ پهپاد ساخت ایران را بر فراز پایتخت و مناطق اطراف کییف سرنگون کند. سپس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز با انتشار پیامی ویدئویی اعلام کرد که پدافند هوایی اوکراین «تمامی ۱۳ پهپاد انتحاری» را که روسیه در حملات صبح چهارشنبه به کییف و اطراف ارسال کرده بود، سرنگون کرد.
انفجارهای گزارش شده در حالی رخ می دهند که اوکراین در هفتههای اخیر با رگبار حملات هوایی روسیه در سراسر کشور مواجه بوده است که عمدتاً زیرساختها را هدف قرار داده است. همچنین درگیریها در خط مقدم در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین نیز ادامه دارد.
مقامهای آمریکایی روز سهشنبه گفتند که ایالات متحده آماده است تا با ارسال سامانه موشکی پاتریوت به اوکراین موافقت کند. پیشتر ولودیمیر زلنکسی، رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه از رهبران غربی خواسته بود تا سلاحهای پیشرفتهتری را برای کمک به کشورش در جنگ با روسیه فراهم کنند. موافقت آمریکا با ارسال پاتریوت میتواند رضایت اوکراین را به همراه داشته باشد.
پاتریوت پیشرفتهترین سامانه موشکی زمین به هوای غرب خواهد بود که برای کمک به دفع حملات هوایی روسیه در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
روز سهشنبه، بیش از ۵۰ کشور و سازمان بینالمللی در کنفرانسی در پاریس متعهد شدند که ۱ میلیارد یورو به اوکراین کمک کنند تا این کشور همچنان بتواند در مقابل حملات روسیه مقاومت کند و در فصل زمستان مورد حمایت جهانی واقع شود.