پی ورهوفشتات در جلسه پارلمان اروپا با انتقاد از کمیسیون اروپا گفت این نهاد اروپایی باید هرچه سریعتر بدون انتظارکشیدن توافق و مخالفت کشورهای عضو، طرح کمک های مالی به کشورهای بحران زده را عملی کند.
با وجود «استقبال» دولت ایتالیا از عذرخواهی رئیس کمیسیون اروپا از عملکرد این نهاد در برابر شیوع ویروس کرونا، شماری از نمایندگان پارلمان اروپا خواستار اقدام جدیتر نهادهای اتحادیه اروپا در برابر بحران شدند.
جلسه پارلمان اروپا پنجشنبه در حالی برگزار می شد که اروپا با مهمترین چالش پس از جنگ دوم جهانی، شیوع ویروس کرونا، دست و پنجه نرم می کند.
در این جلسه اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا هم حاضر شد و در سخنان خود بار دیگر از ایتالیا بدلیل «عدم اقدام فوری کمیسیون» در اولین روزهای شیوع ویروس کرونا، عذرخواهی کرد.
رئیس کمیسیون اروپا در سخنان خود هم چنین از پزشکان و پرستارانی که ناجی اروپا در این روزها هستند، تشکرکرد.
لوئیجی دی مایو، وزیر امور خارجه ایتالیا با انتشار پیامی در صفحه فیسبوک خود، عذرخواهی رئیس کمیسیون اروپا را «اعتراف» توصیف کرد و نوشت: «یکی از مهمترین مذاکرات تاریخ ما در جریان است.»
سخنان سیاستمدار آلمانی هرچند با تشویق نمایندگان حاضر در پارلمان روبرو شد اما گی ورهوفشتات، رهبر ائتلاف لیبرال دموکراتهای پارلمان، بار دیگر از کمیسیون انتقاد کرد. این سیاستمدار بلژیکی گفت: « درست است که در این شرایط کادردرمانی منجی اروپا شده اند اما ما سیاستمداران هم مسئولیت بزرگی داریم. نه؟ اما آیا به مسئولیتهایمان عمل کرده ایم. هفته هاست که درباره بستههای کمک مالی، طرح مارشال اروپایی، به کشورهای بحران زده گفتگو می کنیم اما هنوز چنین پروژهای عملی نشده است. آیا زمان آن نرسیده است که کمیسیون اروپا مستقلا عمل کند.»
وزرای دارایی کشورهای عضو منطقه مالی یورو هفته گذشته تصمیم گرفتند یک بسته مالی ۵۰۰ میلیارد یورویی برای کمک به اقتصاد بحران زده کشورهای عضو اختصاص دهند. اختلاف کشورهای عضو یوروگروپ، حالا بر سر چگونگی بازپرداخت این بسته مالی است. اما رهبر لیبرال دموکراتهای پارلمان اروپا معتقد است کمیسیون اروپا باید این بسته مالی را هر چه زودتر در اختیار دولتها قراردهد.
گی ورهوفشتات، سیاستمدار میانه رو بر این باور است کمیسیون اروپا برپرداخت بستههای مالی باید از این ۵۰۰ میلیارد یورو هم فراتر برود. او میگوید: « ایالات متحده آمریکا، دوهزار و دویست میلیارد بودجه برای کمک به بحران شیوع ویروس کرونا اختصاص داده و اتحادیه اروپا با نوزده کشور عضو منطقه مالی یورو نمی تواند کمکهای بیشتری برای مبارزه با این بحران هزینه کند.»
فشارها روی رئیس کمیسیون اروپا در حالی است که وزیر پیشین آنگلا مرکل کمتر از چهارماه است که به ریاست این نهاد اروپایی برگزیده شده است. اورزولا فن درلاین در کمال بدشانسی با بحرانی مواجه شده است که به گفته امانوئل ماکرون می تواند « آینده وجودی اتحادیه اروپا» را رقم بزند. سیاستمدار آلمانی که با حمایت خاص رئیس جمهوری فرانسه و دوست دیرینه اش، انگلا مرکل، به قدرت رسیده است زمان زیادی ندارد که اتحادیه اروپا را از یک فاجعه ویرانی نجات دهد.