پوشش زنان؛ مانع یا عامل خشونت های جنسی علیه آنها؟

برای پیشگیری از تجاوز و آزار جنسی چه پوششی مناسب است؟ این عنوان نمایشگاهی در بروکسل است که با طرح این سوال خواسته فرضیه پوشش تحریک آمیز زنان به عنوان دلیل تجاوز و آزار جنسی را زیر سوال ببرد. با گذری کوتاه در این نمایشگاه متوجه میشویم که لباس زنان آن چنان که برخیها اعتقاد دارند نمیتواند عامل افزایش و یا کاهش تجاوز و آزار جنسی شود.
یکی از مسئولان برگزاری این نمایشگاه میگوید: «برخلاف تصور غالب، تجاوز و آزار جنسی زاییده پوشش و لباس نیست بلکه زاییده تفکر مردانهای است که بر این باور است که بر جنس مخالف مسلط است و قدرتش بیشتر. بازتاب این موضوع را میتوان در رسواییهای اخیر هالیوود جستجو کرد. در واقع برخی از مردان فکر میکنند قانون نانوشتهای وجود دارد که به آنها اجازه هرکاری در رابطه با جنس مخالف را میدهد.»
بیشتر بخوانید:
نکاتی درباره آزار و اذیت جنسی زنان اروپایی در محیط کار
دنیای پنهای آزار و اذیت جنسی زنان در اروپا
یورونیوز در همین باره با برخی از شهروندان مقیم بروکسل گفتگو کرده است و نتیجه این گفتگوها نشان از تفکر غالبی را میدهد که لباس و پوشش زنان اهمیت زیادی دارد و میتواند ابزار پیشگیری از آزار و اذیتهای جنسی باشد. آمارها نشان میدهند که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ در اروپا، شمار تجاوز و آزار جنسی ۴۷ درصد افزایش داشته است. سازمان عفو بین الملل در گزارشی که اخیرا منتشر شد میگوید از هر ۵ زن در جهان یک نفر قربانی آزار و اذیت جنسی شده است.
آمارهای سازمان ملل البته نشان میدهند که ۳۵ درصد زنان در جهان یکی از اشکال خشونت را تجربه کردهاند. خشونت به همانجا که فرد مورد آزار قرار گرفته ختم نمیشود ممکن است به سقط جنین، ایدز، و بیماریهای روانی مادام العمر مبدل شود.
به عنوان نمونه ۲۰۰ میلیون زن در جهان، اغلب در آفریقا و آسیا، به پدیده ختنه، ناقص سازی جنسی دچار شدهاند. ۱۲۰ میلیون نفر نیز دست کم یکبار تجربه همبستری اجباری داشتهاند.
طی مطالعات اخیری که سازمان ملل نتیجه آنرا منتشر کرده است ۸۲ درصد زنان نماینده در ۳۵ پارلمان جهان مورد آزار و اذیت جنسی و یا خشونت قرار گرفتهاند.