فرونتکس، آژانس محافظت از مرزهای آبی اروپا چهارشنبه در گزارش خود به پارلمان اروپا اعلام کرد که از آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی تاکنون دو هزار نفر از مهاجران در آبهای مدیترانه جان باخته اند و نزدیک به ۱۶ هزار
فرونتکس، آژانس محافظت از مرزهای آبی اروپا چهارشنبه در گزارش خود به پارلمان اروپا اعلام کرد که از آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی تاکنون دو هزار نفر از مهاجران در آبهای مدیترانه جان باخته اند و نزدیک به ۱۶ هزار نفر توسط کشتیهای ان جی او ها و این آژانس نجات پیدا کرده اند.
با این حال دبیرکل فرونتکس تاکید کرد که تنها ایتالیا در ماههای اخیر برای حل بحران مهاجران دست بکار شده است و بقیه اعضای اتحادیه اروپا به هیچکدام از تعهداتشان عمل نکرده اند. فرونتکس در این گزارش تاکید کرد که برای کمک به کاهش ورود مهاجران به اروپا و کوتاه کردن دست قاچاقچیان انسان نیاز به کمک تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارد و تاکنون تنها ایتالیایی ها در این راه با این آژانس وابسته به اتحادیه اروپا همکاری کرده اند.
دبیرکل فرونتکس در این نشست از فعالیت برخی از ان جی او ها انتقاد کرد و گفت که آنها با قاچاقچیان انسان همکاری می کنند. رییس پزشکان بدون مرز ایتالیا از این گفته ها خشمگین شد و گفت یک عملیات نجات پزشکان بدون مرز به دهها عملیات آژانس فرونتکس می ارزد.
مارکو برتوتو از سازمان پزشکان بدون مرز ایتالیا به خبرنگار یورونیوز گفت: «همانگونه که مقامات ایتالیایی مسئول هماهنگی و اقدام برای نجات جان پناهجویان در دریای مدیترانه هستند همانها هم تعیین می کنند این کشتیهای نجات باید در چه بندری پهلو بگیرند. بدلیل عدم همکاری دیگر کشورهای اروپایی در این زمینه با توجه به اینکه نمی توان بدلیل موقعیت سیاسی روی کشورهای چون تونس و لیبی حسابی باز کرد، باید بگوییم این ایتالیا است که در ۹۵ درصد مواقع میزبان پناهجویان دریا می شود.»
فرونتکس هر چند با دوازده کشتی و سه چرخبال و ۴۰۰ نیروی کاری بیشترین بودجه از اتحادیه اروپا برای محافظت از مرزهای آبی را در اختیار دارد و عملا مجری سیاستهای اتحادیه اروپا در مدیترانه است، اما فعالان حقوق بشر می گویند کارآمدی ان جی او ها و فعالان محلی و پزشکان بدون مرز چندین برابر کارآمد تر از این آژانس است.