سقط جنین در مالت تابو به شمار می رود.
سقط جنین در مالت تابو به شمار می رود. در اینجا نه تنها سقط جنین غیرقانونی است، بلکه هیچکس حتی حاضر نیست دراین باره صحبت کند.
سوفی کلوده، خبرنگار یورونیوز و مجری برنامه «کندوکاو» با والری گوریا، خبرنگار یورونیوز که گزارشی درباره ممنوعیت سقط جنین در مالت تهیه کرده گفتگویی انجام داده است. والری گوریا می گوید که در مالت زنانی هستند که برای قانونی کردن سقط جنین در شبکه های اجتماعی تلاش می کنند، با این حال وی ساعتهای زیادی وقت صرف کرده تا کسانی را پیدا کند که حاضر باشند در این باره در مقابل دوربین صحبت کنند.
یورونیوز: والری، در گزارش شما دیدیم که چه قدر صحبت کردن درباره سقط جنین در مالت مشکل است. چطور توانستید زنانی را که سقط جنین انجام داده بودند قانع کنید داستان خود را بازگو کنند، چطور پیشنهاد تو را پذیرفتند؟
والری گوریا :«اصلا کار ساده ای نبود. کلی از طریق تلفن، فیس بوک، اسکایپ یا ایمیل با آنها صحبت کردم. واقعا می ترسیدند حرف بزنند. البته برای هر زنی حرف زدن ازسقط جنین کار سختی است؛ خواه قانونی باشد، خواه غیرقانونی. اولین کار این بود که کتبا متعهد شویم هویتشان را فاش نخواهیم کرد. از طرف دیگر، این زنان دلشان می خواست حرف بزنند، می خواستند تجربیاتشان را بازگو کنند. اینکه من خبرنگاری خارجی بودم که برای شبکه تلویزیونی بین المللی کار می کردم باعث شد که راحت تر بتوانند حرفشان را بزنند، حرفهایی که نمی توانستند به خواهر یا مادرشان بگویند.»
یورونیوز: منظورتان این است که برخی از آنها اولین بار بود که راجع این موضوع بی پرده حرف می زنند؟
والری گوریا:«بله، دقیقا. زنی که در چهل سالگی کورتاژ کرده بود، تا به حال این موضوع را به کسی نگفته بود. با زن دیگری در تماس بودم که در خارج از کشور زندگی می کرد و در گزارش نیست. او قبول کرد که با ما حرف بزند به شرط اینکه هویتش مخفی بماند چون دوست پسرش خبر نداشت که او جنینش را سقط کرده است.»
یورونیوز: شما با پزشکی صحبت کردید که متخصص زنان هم نبود اما حاضر نشد در برابر دوربین ظاهر شود. چرا؟
والری گوریا: «آن زن پزشک متخصص زنان نبود اما توضیح داد که اگر فقط درباره سقط جنین صحبت کند و از صحبت هایش چنین بربیاید که طرفدار آسانتر کردن قانون سقط جنین است ممکن است پروانه طبابت او لغو شود یا اگر چنین نشود دست کم باعث سوء شهرت او می شود و بیمارانش را از دست می دهد.»
یورونیوز: پس هم انجام عمل سقط جنین و هم حمایت از انجام سقط جنین مشمول مجازات است؟
والری گوریا: «بله. انجام عمل سقط جنین یا حتی مشاوره و هر گونه کمک به زنان در این باره می تواند چهار سال زندان در پی داشته باشد.»
یورونیوز: آیا زنان در مالت در طول دوران بارداری مرتب تحت نظر پزشک هستند؟
والری گوریا: «بله. مالت کشور پیشرفته ای است. در آن انواع آزمایشهای پزشکی برای [زنان باردار] انجام می شود: آزمونهای فراصوت، اسکن یا حتی آمنیوسنتز. اما به من گفتند که گاهی حتی زحمت انجام این آزمایشهای پزشکی را هم به خود نمی دهند چون [اگر هم مشکلی باشد] سقط جنین ممنوع است یا اینکه حتی فراتر از درک و باورشان هست و به آن حتی فکر هم نمی کنند.»
یورونیوز: با توجه به اینکه در مالت سقط جنین ممنوع است، آیا در این کشور میزان نقصهای مادرزادی خیلی بیشتر از بقیه کشورهای اتحادیه اروپاست؟
والری گوریا: «آمار رسمی این را نشان می دهند. میزان شیوع اختلال “نقص لوله عصبی”(NTD) در مالت از همه کشورهای اتحادیه اروپا بیشتر است. همچنین از نظر میزان شیوع سندروم داون (مونگلیسم) مالت در اتحادیه اروپا رتبه دوم را دارد و بعد از ایرلند و قبل از لهستان قرار می گیرد. این دو کشور هم سختگیرانه ترین قوانین برای سقط جنین را دارند. بررسی ها نشان داده است که ارتباط مستقیمی بین ممنوعیت سقط جنین وشیوع بالای نقص مادرزادی در نوزدادان وجود دارد.»