NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اِلن تاونسند: دوربين کنترل سرعت جان مردم را نجات میدهد

اِلن تاونسند: دوربين کنترل سرعت جان مردم را نجات میدهد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

امروز حدود صد نفر در اتحادیه اروپا کشته شدند، دیروز هم همینطور و احتمالا فردا نیز همنطور خواهد بود. در جاده های ما چه می گذرد؟ و ما چه کاری می توانیم انجام دهیم؟ “اِلن تاونسند“، مدیر سیاستگذاری شورای اروپایی ایمنی حمل و نقل، در این برنامه مهمان آلکس تیلور است و به پرسش های شما پاسخ می دهد.

آلکس تیلور:
در برنامۀ امروز سخن من، “اِلن تاونسند” ، مدیر سیاستگذاری شورای اروپایی ایمنی حمل و نقل، به سوالات شما پاسخ می دهد. الن، از شما بسیار سپاسگزارم و پرسش های بسیاری برای شما داریم. با هم سوال اول را دنبال می کنیم.

سوال کاتارینا: “سلام، من کاتارینا از آلمان هستم. چرا در بزرگراههای اروپایی، سرعت مجاز متفاوت است؟”

آلکس تیلور:
یک سوال بسیار اساسی. چرا در آلمان هیچ محدودیت سرعت وجود ندارد، در حالی که بزرگراههای کشورهای دیگر دارای محدودیت هایی هستند؟

اِلن تاونسند:
ما واقعاً می خواهیم در این منطقه هماهنگی بیشتری ایجاد کنیم و مخصوصاً یک حد مجاز داشته باشیم. سرعت می کُشد و سرعت بالا موجب فاجعه است. بنابراین انواع و اقسام اقدامات برای محدود کردن سرعت، باید انجام شود، از جمله تعیین حدود سرعت و اجرای آن توسط کنترل های پلیس، دوربين کنترل سرعت و غیره…

آلکس تیلور:
اما در این باره هنوز دولت های ملی تصمیم گیری می کنند، اینطور نیست؟

اِلن تاونسند:
تا حدودی بله، اما ما می خواهیم یک سرعت مجاز در تمام بزرگراههای اروپایی رعایت شود و باید گفت که اتحادیه اروپا صلاحیت این کار را دارد.

آلکس تیلور:
خوب، یک سؤال دیگر در مورد ایمنی جاده ها.

سوال اکسل: “سلام نام من اَکسِل است و در بروکسل زندگی می کنم. شاهد افزایش تصادفات هستیم که به دلیل بی احتیاطی رانندگان و فرستادن اس ام اس و استفاده از تلفن همراه، پیش می آید. تاثیر این فن آوری های جدید بر رفتار رانندگان چیست؟ آی پاد و آیفون همه جا هستند و حتی در خودرو می توانیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم. آیا پژوهش هایی در این باره صورت گرفته؟ مثلاً دربارۀ تعداد تصادفاتی که به دلیل نگاه کردن راننده ها به به صفحۀ فیس بوک آمده؟ بسیار ممنونم.”

آلکس تیلور:
نه تنها در مورد فیس بوک، اما من خیلی اوقات افرادی را می بینم که در حال فرستاندن پیامک هستند.

اِلن تاونسند:
بله، ما خیلی به اینترنت متصل هستیم. آمار نشان می دهند که بین 20 تا 30 درصد از تصادفات به دلیل حواس پرتی رخ می دهند. این حواس پرتی می تواند به خاطر استفاده از تلفن همراه یا فرستاندن پیامک باشد.

الکس تیلور:
در مورد سیگار کشیدن، یا صحبت کردن چه؟

اِلن تاونسند:
بله، مسئله اینجاست که در مورد صحبت کردن با تلفن، حتی اگر از گوشی استفاده کنید، باز هم فکر شما جای دیگری است و شخصی که با شما صحبت می کند نمی داند که برای مثال شما به چراغ قرمز یا به یک میدان نزدیک می شوید و احتیاج به تمام حواس خود دارید. به این دلیل است که ما از منع کامل تمام این موارد حمایت می کنیم.

آلکس تیلور:
در مورد سیگار کشیدن چه فکر می کنید؟ هنگام سیگار کشیدن هم، دست شما گیر است.

اِلن تاونسند:
این کار هم حواس شما را پرت می کند. در صورتی که شما هنگام رانندگی در جاده، به توجه کامل خود نیاز دارید.

آلکس تیلور:
خوب، اجازه دهید یک سؤال دیگر داشته باشیم.

سوال “پاسی” از فنلاند: “سلام، اتحادیه اروپا چه کاری در مورد ایمنی موتور سیکلت ها انجام می دهد؟”

آلکس تیلور:
خوب از قرار پاسی، قایق سواری را ترجیح می دهد اما در مورد خودروهای باید گفت که تعداد تصادفات بتدریج کاهش مییابد اما آمار تصادفات موتور سیکلت ها همچنان بد است.

اِلن تاونسند:
بله، این یکی از اولویت های ما و همچنین اتحادیه اروپا است. در حال حاضر، شانزده درصد از آمار مرگ ومیر، به موتورسواران مربوط می شود، در حالی که آنها تنها دو درصد از ترافیک را تشکیل می دهند، یعنی این ضریب بسیار بالا است.

آلکس تیلور:
به نظر شما بیشتر موتورسواران مقصر هستند یا مردم به آنها خوب احتیاط نمی کنند؟

اِلن تاونسند:
مطمئناً باید به مردم آگاهی بیشتری داد اما در مورد موتورسواران، قوانینی برای استفاده از سیستم های پیشرفتۀ ترمز در حال مطالعه هستند و این کار خوبی است اما پلیس هم باید نقش خود را برای مجبور کردن موتورسواران از استفاده از کلاه، ایفا کند اما ما هم باید به مردم در مورد خطرات ناشی از نداشتن کلاه بیشتر توضیح دهیم. خصوصاً اکنون که هوا نه تنها در جنوب بلکه همۀ جای اروپا گرم است و مردم بیشتر وسوسه هستند که کلاه ایمنی را در خانه بگذارند.

آلکس تیلور:
در مورد این موضوع، پرسش های بسیاری داشتیم، به یکی دیگر نگاه می کنیم، اینجا در برنامۀ سخن من.

سوال طارق هوبر: “سلام، نام من “طارق هوبر” و از بوسنی و هرزگوین هستم. اغلب در رسانه ها در مورد فن آوری هایی صحبت می شود که به طور کامل توسط کامپیوتر هدایت می شوند و انسان، صرفا ناظر است. آیا استفاده از این فن آوری در آینده صحیح است و آیا می توانیم به طور کامل دخالت انسان در ترافیک جاده ها را حذف کنیم؟”

آلکس تیلور:
من در پاریس زندگی می کنم و اغلب متروها کاملا اتوماتیک و بدون راننده هستند. آیا شما فکر می کنم یک روزی خواهد بود که احتیاج به راننده در خودرو ها نباشد؟ شاید این یکی از راه حل ها، برای مشکلات ایمنی باشد؟

اِلن تاونسند:
مطمئناً فن آوری های جدید به ما کمک خواهند کرد. در حال حاضر، ما سعی داریم، فن آوری هایی را که مربوط به سه عامل اصلی مرگ و میر هستند، ترویج دهیم. در مورد سرعت، برای مثال یک برنامۀ هوشمند به شما می گوید که در این منطقه 30 کیلومتر مجاز است اما سرعت شما 40 کیلومتر است. در مورد الکل هم یک سیستم وجود دارد که در واقع تا هنگامی که شما آزمایش تنفس انجام ندهید، به شما اجازۀ رانندگی نمی دهد.

الکس تیلور:
این کار را خودتان انجام می دهید؟ از طریق تلفن یا چیز دیگری که به شما می گوید شما می توانید رانندگی کنید؟

اِلن تاونسند:
بله این ابزار در خودرو خواهد بود. و مورد سوم و بسیار مهمی که اتفاقاً جدیداً قانونی هم دربارۀ آن وضع شده، سیستم یادآوری کمربند ایمنی است. در کل این فن آوری ها به رانندگان کمک می کند تا در این سه حوزه خطر یعنی سرعت، الکل و عدم استفاده از کمربند ایمنی، ریسک کمتری بگیرند.

آلکس تیلور:
سؤال دیگری در یورونیوز، در مورد ایمنی جاده ها.

سوال نیکولا: “من نیکولا از بلژیک هستم. سوال من این است: هدف از اعلام اینکه جلوتر یک رادار وجود دارد چیست؟ آیا واقعاً تاثیری دارد که صد متر جلوتر هشدار دهیم، یک دوربين کنترل سرعت وجود دارد؟”

آلکس تیلور:
مطلب مهم دیگری. آیا مردم سرعت خود را کم می کنند؟ آیا تاثیری دارد که این تابلوها به ما می گویند تا چند دقیقۀ دیگر کنترل می شویم؟

اِلن تاونسند:
بله، موثر است و ما از نصب دوربين کنترل سرعت پشتیبانی می کنیم. دلیل اینکه پلیس به رانندگان این هشدار را می دهد این است که این مناطق خطرناک هستند و تصادفاتی در آنجا رخ داده وشاید حتی تلفاتی پیش آمده است.

آلکس تیلور:
این روش در همۀ کشورها یکسان است؟ یا برخی کشورها سیاست های دیگری دارند؟

اِلن تاونسند:
سیاست های مختلفی در کشورهای اروپایی وجود دارد اما پیام اصلی این است که این کنترل سرعت، جان مردم را نجات می دهد. هدف ایجاد مزاحمت یا جریمۀ رانندگان نیست بلکه ایمنی جاده ها است.

آلکس تیلور:
پس، اینها واقعاً موثرند؟

اِلن تاونسند:
بله، واقعاً موثر هستند. برای نمونه در ایتالیا، این دوربين های کنترل سرعت به تازگی در بزرگراهها نصب شده اند. به آنها رادارهای منطقه ای می گویند و شما در هنگام ورود و خروج از منطقه کنترل می شوید تا سرعت متوسط شما حساب شود. این امر باعث شد تا تعداد تلفات در این جاده ها 50 درصد کاهش پیدا کند. این یکی از نمونه های متعددی است که نشان می دهد این دستگاهها جان مردم را نجات می دهند.

آلکس تیلور:
خوب، اجازه دهید سوال نهایی برنامۀ “سخن من” را برای اِلن تاونسند مطرح کنیم.

سوال آنتونیو، از ایتالیا: “حوادث مربوط به افراد آسیب پذیر، مشکلی در بسیاری از کشورهای اروپایی است. آیا اتحادیه اروپا اقداماتی در این باره انجام خواهد داد؟ و آیا در افق سال 2020 میلادی، بر این مسائل تاکید بیشتری خواهد شد؟”

آلکس تیلور:
دقیقاً نمی دانم منظور او از افراد آسیب پذیر چیست، اما گمان می کنم در مورد افراد پیاده، دوچرخه سواران یا افرادی است که در جاده در معرض خطر هستند.

اِلن تاونسند:
سیاست جدید در سطح اروپا و همچنین در سطح کشورها این است که مردم را به پیاده روی و دوچرخه سواری تشویق کنند. بخصوص برای مسیرهای کوتاه. مطمئناً باید پیاده روی و دوچرخه سواری را تشویق کرد اما در عین حال به محیط امن و مناسب برای آن نیاز است.

بنابراین باز هم تکرار می کنم که اتحادیه اروپا باید راه حل هایی برای جلوگیری از سرعت پیدا کند. سرعت باعث مرگ است، بویژه در مناطق شهری. باید به کشورها، شهرها و محله ها توصیه کرد مناطقی تعیین کنند که حداکثر سرعت، 30 کیلومتر باشد. مردم پیاده و دوچرخه سواران نیز باید بهتر دیده شوند. برای مثال دوچرخه ها باید نور خوبی داشته باشند و روی لباس پیاده ها، نوارهای بازتابنده، دوخته شود.

آلکس تیلور:
اِلن تاونسند از شما بسیار سپاسگزارم که به سوالات ما در برنامۀ سخن من در پارلمان اروپا در بروکسل پاسخ دادید. شما هم به ارسال پرسش های خود ادامه دهید و می توانید موضوع برنامه های آیندۀ ما را در وب سایت یورونیوز پیدا کنید. به امید دیدار.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اهمیت «ذره خدا» در چیست؟

زندگی در فضا در گفتگو با جوان ترین فضانورد ایستگاه فضایی بین المللی

جنبش زنان با سینه های برهنه از چه دفاع می کند؟