اولین انسانی که کلیه خوک اصلاح ژنتیکی شده دریافت کرده بود، حدود دو ماه پس از انجام این عمل پیوند درگذشت.
ریچارد ریک اسلیمن در ماه مارس و در سن ۶۲ سالگی این عمل را در بیمارستانی در ماساچوست آمریکا انجام داده بود و جراحان گفته بودند که کلیه خوک دستکم ۲ سال دوام خواهد آورد اما خانواده وی و بیمارستانی که این عمل پیوند را انجام دادت بود روز شنبه اعلام کردند که اسلیمن درگذشته است.
تیم پیوند در بیمارستان ماساچوست در بیانیهای اعلام کرد که عمیقا از مرگ آقای اسلیمن متأسف است و به خانواده وی تسلیت گفت.
اسلیمن اولین فرد زندهای بود که این عمل را انجام داد. پیش از این، کلیههای خوک به صورت آزمایشی به طور موقت به گیرندگان مرگ مغزی پیوند زده شده بود. دو مرد از خوکها پیوند قلب دریافت کردند، اگرچه هر دو پس از چند ماه مردند.
اسلیمن در سال ۲۰۱۸ در بیمارستان پیوند کلیه انجام داد، اما سال گذشته با مشاهده علائم نارسایی مجبور به دیالیز شد. هنگامی که عوارض دیالیز به وجود آمد، پزشکان به او پیوند کلیه خوک را پیشنهاد کردند.
خانواده اسلیمن در بیانیه ای از پزشکان وی تشکر کردند. در این بیانیه آمده است: «تلاشهای عظیم آنها برای انجام پیوند به خانواده ما هفت هفته دیگر فرصت داد که ریک را در جمع خود داشته باشیم و خاطرات این مدت در ذهن و قلب ما باقی خواهد ماند.»
خانواده آقای اسلیمن گفتند که او تا حدی به این دلیل این تحت عمل جراحی را انجام داد تا امیدی برای هزاران نفری که برای زنده ماندن نیاز به پیوند دارند، ایجاد کند.
شفای بیماران انسانی با سلولها، بافتها یا اندامهای حیوانات که به آن Xenotransplantation یا بیگانهپیوندی گفته میشود مدتهاست که انجام میشود و متاسفانه عموما به شکست انجامیده است چرا که سیستم ایمنی انسان بلافاصله بافت حیوانی خارجی را از بین میبرد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
تلاشهای اخیر شامل خوکهایی است که اصلاح شدهاند تا اندامهایشان بیشتر شبیه اندام انسان باشد اما با این حال مرگ اسلیمن یک ناامیدی برای پزشکان، پژوهشگران و بیمارانی است که امیدوار بودند این روش جدید به پیشرفتی چشمگیر در مسیر پیوند اعضای بدن حیوانات به انسان بینجامد.