مطالعه اخیر انجام شده توسط دانشگاه یوسیالای (UCLA) نشان می دهد که افراد بین ۱۳ تا ۲۴ سال به دنبال صحنههای جنسی کمتری در تلویزیون و فیلمها هستند.
بیش از نیمی (۵۱.۵ درصد) از ۱۵۰۰ شرکتکننده در نظرسنجی دانشگاه یوسیالای اذعان کردند که ترجیح میدهند محتوای متمرکز بر روابط دوستانه را تماشا کنند.
همچنین، تقریبا نیمی از پاسخدهندگان (۴۷.۵ درصد) معتقد بودند که اکثر برنامههای تلویزیونی و فیلمها میتوانند بدون درج صحنههای رابطه جنسی تهیه شوند، بدون این که به کیفیت آنها آسیبی وارد شود.
این تحقیق نشان داد که نوجوانان «نسل زد» تمایل زیادی به روایتهایی دارند که عشقهای افلاطونی را به تصویر میکشد و از نمایش صریح روابط جنسی اجتناب میکند.
محققان دانشگاه یوسیالای، استفانی ریواس لارا و هیرال کوتچا در مقالهای دلیل نتیجه کسب شده در این تحقیق را اینگونه توضیح دادند: «نوجوانان به دلیل این که هویت شهروند دیجیتالی جایگزین حس تعلق آنها به دنیای واقعی شده، احساس کمبود شدیدی در زمینه برقراری رابطه دوستانه نزدیک میکنند و دچار احساس انزوا و جدایی از جامعه هستند.»
یلدا اولس، بنیانگذار مرکز پژوهشگران دانشگاه یوسیالای، نیز گفت: «نتیجه این تحقیق به این معنا نیست که جوانان به تلویزیون، فیلمها و دیگر رسانههای دارای محتوای جنسی علاقهای ندارند، بلکه نشان میدهد که آنها میخواهند انواع مختلف روابط را ببینند.»
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
مطالعه دیگری هم که در سال ۲۰۲۱ توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در آمریکا انجام شد، نشان داد که تنها ۳۰ درصد از نوجوانان درگیر فعالیت جنسی بودهاند. این نرخ در دهههای قبل بالای ۵۰ درصد بوده است.
کاتلین اتیر، مدیر بخش سلامت نوجوانان و مدارس در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، معتقد است که هر چند این نتیجه به طور بالقوه بازتابی از انزوای اجتماعی نسل زد است ولی شاید از این نظر که آنها در پی روابط سالمتر از طریق به تاخیر انداختن رابطه جنسی و کاهش تعداد شرکای جنسی خود هستند، مثبت باشد.