گروه “ملکه های رقصنده” در هند موفق ترین گروه دوجنسیتی رقص است که در “مومبای” پا گرفته است. آنها با استفاده از رقص از حقوق دوجنسیتی ها دفاع می کنند
گروه “ملکه های رقصنده” در هند موفق ترین گروه دوجنسیتی رقص است که در “مومبای” پا گرفته است. آنها با استفاده از رقص از حقوق دوجنسیتی ها دفاع می کنند. رقص آنها وسیله ای است برای آگاهی مردم دنیا از وضعیت این گروه در هند.
دیوان عالی هند سال گذشته دوجنسیتی ها را بعنوان جنس سوم به رسمیت شناخت. به این ترتیب هند یکی از نادر کشورهایی است که برای این گروه حقوق قائل شده اما جامعه هنوز آنان را نمی پذیرد.
یکی از رقصندگان می گوید: «برای هر مرحله باید جنگید. می توانید ساری بپوشید اما زنانگی تان بحساب نمی آید. گونه سوم به حساب می آیید. حفظ کردن هویت خود، کنار آمدن با خود و روبروشدن با تبعیض کار آسانی نیست.»
دوجنسیتی ها فقط با تبعیض روبرو نیستند. خشونت مشکل دیگر آنها است. آنان با استفاده از صحنه رقص آزار جنسی و خشونتی را که روزانه در زندگی و کار با آن روبرو هستند نشان می دهند.
رقصنده ای دیگر به خشونت اشاره دارد و می گوید: «خشونت زیاد شده و در عین حال فرصتهای شغلی زیاد نشده است. تصمیم دیوان عالی فقط روی کاغذ انعکاس دارد و جامه عمل نپوشیده است.»
آزمایشگاه فرهنگ هندی موسم به “گودرج” (The Godrej India Culture Lab) فضایی است برای تمرین آرای متقابل و مفاهیم هند مدرن است. برای این مقصود علاوه بر اجرای نمایشهای رقص، بحثهایی هم به مناسبتهای مختلف در این مرکز صورت می گیرد.
مؤسس این مرکز می گوید: « به نظر من بزودی تغییرات زیادی رخ خواهد داد، زمانی می رسد که جنسیتهای دیگر به سر کار می روند و مراکزی شبیه مرکز ما زیاد می شوند و فضاهای تازه ای ساخته می شود. بزودی تعداد بیشتری از جنسیت های دیگر و دوجنسی ها در محل های کار دیده خواهند شد. به نظر من این تغییرات شروع شده است.»
رقصندگان دوجنسیتی که ابتدا در ارتباط با فستیوال مومبای پراید سال ۲۰۰۹ برنامه اجرا کردند، به رقص ادامه می دهند. می رقصند تا فراتر از کلمات، وجودشان و حقوقشان را در جامعه طلب کنند. آنها با نمایشهای پر احساسشان برای جایگاه انسانی می جنگند و می خواهند جامعه نیز همانند قانون، آنها را به رسمیت بشناسد.