NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

استاد موسیقی صوفیانه مولویه می گوید که موسیقی مرز نمی شناسد

استاد موسیقی صوفیانه مولویه می گوید که موسیقی مرز نمی شناسد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

کدسی ارگونر یکی از شناخته شده ترین نوازندگانی نی در ترکیه و از استادان موسیقی صوفیانه مولویه است. ارمک زنتورک، خبرنگار یورونیوز، در حاشیه جشنواره بین المللی موسیقی مقام در آذربایجان، با وی گفتگو کرده است.

قدسی ارگونر درباره رابطه بین موسیقی صوفیانه و زندگی مدرن می گوید: «صوفیگری نو شده و به موسیقی تکنوالکترونیک نزدیک شده است. مردمی که این روزها به صوفیگری تمایل دارند اغلب به فرهنگ غرب متمایل هستند. افرادی را می بینید که مشغول رقص سماع هستند یا نی می نوازند. اما مهمتر از همه می بینید کسانی هستند که در سنتشان هیچ اثری از عرفان نیست و به عرفان علاقمند هستند.»

ارگونر در سال ۱۹۷۳ برای تحصیل در رشته معماری به پاریس رفت و از آن زمان تا کنون بیش از ۲۰۰ آلبوم موسیقی تهییه کرده است.

یکی از آلبوم های اخیر وی «اسلام و (موسیقی) بلوز» نام دارد که دو سال پیش منتشر شد. وی در این آلبوم موسیقی فلامنکو را با اشعار ابن عربی ترکیب کرده است.

ارگونر می گوید: «درباره عرفان و صوفیگری حرف می زنیم. این عرفان در اندولس وجود داشته است که نمونه عالی اش ابن عربی است. او کتاب شعری دارد به نام «ترجمان الاشواق» و نوازندگان فلامنکو این اشعار را به اسپانیایی می خوانند و نوازندگانی که من را همراهی می کنند، آنها را به زبان عربی می خوانند. از این رو، تنها برای ترکیب موسیقی خودمان با موسیقی فلامنکو تلاش نمی کنیم، بلکه می خواهیم نشان دهیم که میراث فرهنگی ما فراسوی مرزها از هند تا اسپانیا گسترده است، می خواهیم بر این گستردگی تأکید کنیم.»

چهار دهه زندگی در عالم هنر، به قدسی ارگونر آموخته است که فرهنگ حد و مرز نمی شناسد. او در بسیاری از شهرهای جهان از جمله در روتردام، لس آنجلس و ونیز برنامه اجرا کرده و قرار است در ماه آوریل در برلین و آنکارا نیز کنسرت اجرا کند.

وی درباره تلفیق فرهنگهای مختلف در موسیقی می گوید: «البته مرزهای فرهنگ با مرزهای سیاسی خیلی فرق دارد. متأسفانه دولت ها با دیدگاه های ملی گرایانه تلاش می کنند یک فرهنگ را به مرزهای کشورشان محدود کنند. اما ما موسیقی یونانی را می نوازیم و موسیقی آهنگ سازان ارمنی را. اگر شما کارهای تاتیوس اکسرسیان یا هامپارسوم را از موسیقی ترکیه بگیرید، دیگر چیزی از «موسیقی ما» نخواهد ماند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«تجربه مُد ووگ» در دوبی؛ معرفی طراحان نوظهور

هجوم هواداران به بریتنی اسپیرز در جریان سفر او به اسرائیل

آیا ارزش زنان در هند از گاو کمتر است؟