کنسرت ارکستر فیلارمونیک وین در باغ زیبای کاخ شون برون به مناسبت یکصد و پنجاهمین سالگرد تولد ریشارد اشتراوس کنسرت داشت. ترکیب معماری باروک این اقامتگاه تابستانی پادشاهان پیشین اتریش با موسیقی ریشارد اشتراوس این کنسرت را به یکی از جذاب ترین کنسرت های موسیقی کلاسیک تابستان امسال تبدیل کرد.
کریستف اشنباخ، رهبری ارکستر فیلارمونیک وین در این مورد گفت: «کنسرت بسیار ویژه ای بود. خیلی ها آمده بودند و شلوغ بود. فضای کنسرت نیز بی نظیر است. کاخ شون برون و باغ شگفت انگیزش و البته بهترین ارکستر جهان.»
والتر اوئر، نوازده اصلی فلوت ارکستر فیلارمونیک وین با اشاره به سابقه کاری اشتراوس با این ارکستر می گوید: «به نظر من، داستان ارکستر فیلارمونیک وین و ریشرد اشتراوس در دنیا یگانه است؛ اشتراوس بیش از یکصد بار این ارکستر را رهبری کرده است.»
حکایات تیل اویلِن اِشپیگل یکی از معروف ترین آثار اشتراوس است که در این شب فراموش نشدنی اجرا شد. این قطعه که داستان غارت و فقر در قرون وسطا است به صورت «پوئم سمفونیک» یا «تون پوئم» نوشته شده است. کریستف اشنباخ می گوید: «شاهکاراست چون طنز با ظرافت تمام، به زبان موسیقی بیان شده است. شاهکاری از ارکسترسیون و تنظیم و ترکیبِ شوخی و طنز و تفکر است.»
والتر اوئر می گوید: «آثار ریشارد اشتراوس سخت است و این آنچیزی است که من دوست دارم. آنها همیشه چالش برانگیز است.» و کریستفر ویمر، نوازده اصلی کنترباس ارکستر فیلارمونیک وین اهمیت تین اثر را در شخصت سازنده آن می داند و می گوید: «اتیل اویلِن اِشپیگل را عاشقانه دوست دارم چون اشتراوس شخصیتی جنجال برانگیز است؛ او به آهنگسازی سنتی پشت کرد و به «تون پوئم» روی آورد و تصمیم گرفت راه بُت های خود یعنی برلیوز و لیست را پیش بگیرد.»
هکتور برلیوز، آهنگساز شهیر فرانسوی است که در قرن نوزدهم زیست و با آثارش و رساله نظریی معروف بسیاری از جمله اشتر
اوس را تحت تاثیر قرار داد. کریستف اشنباخ در این مورد توضیح می دهد: «هر دوی آنها استاد تنظیم آهنگ و ارکستراسیون بودند. برلیوز نخستین آهنگسازی بود که در این زمینه رساله ای نیز منتشر کرد. در واقع، جرقه ای که برلیوز زد منتقل شد و از او به اشتراوس رسید.»