با افزایش تنش میان جمهوری اسلامی، بریتانیا و ایالات متحده صادرات نفت ایران در ماه ژوئیه کاهش یافت.
تازهترین برآوردها از کاهش صادرات نفت به ایران به ۱۰۰ هزار بشکه در روز طی ماه ژوئیه گذشته حکایت دارد، دورهای که با وجود ادامه تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران با افزایش تنش میان جمهوری اسلامی، بریتانیا و ایالات متحده نیز همراه بود.
خبرگزاری رویترز اعلام کرد، مطابق اطلاعات منتشر شده توسط منابع صنعتی که جریان نفت خام را در جهان رصد میکنند، صادرات نفت ایران در ماه ژوئیه حدود ۱۰۰ هزار بشکه بوده است، رقمی که با ۱۲۰ هزار بشکه استخراج شده از نرمافزار آیکون که مجموعه اطلاعات بازارهای مالی و کالای جهان را تحلیل میکند، تفاوت فاحشی ندارد.
منابع رویترز پیشتر میزان صادرات نفت ایران در ماه ژوئن را حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز برآورد کرده بودند.
سارا وخشوری، تحلیلگر شرکت مشاوره انرژی «اسویبی» نیز صادرات روزانه نفت ایران را کمتر از ۴۰۰ هزاربشکه در روز تخمین میزند و معتقد است که صادرات روزانه نفت ایران در ماه ژوئیه باید بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار بشکه بوده باشد.
البته خانم وخشوری توضیح میدهد که بخشی از صادرات نفت ایران به مقصد چین بر اساس قراردادهای منعقد شده پیش از لغو معافیتهای آمریکا انجام میشود و فروش جدید نفت محسوب نمیشود.
وزارت نفت ایران پس از آغاز تحریم ۱۰۰ درصدی خرید نفت این کشور از سوی آمریکا، انتشار عمومی اطلاعات تولید و صادرات خود را متوقف کرده و بر همین اساس برآورد صدور نفت این کشور بر تخمینهای شرکتهای رصد کننده نفتکشها و بازار جهانی نفت متکی شده است.
طی یک ماه گذشته ایران و آمریکا متقابلا اقدام به ساقط کردن پهپادهای یکدیگر کردند و پس از توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق، جمهوری اسلامی نیز یک نفتکش بریتانیا را در تنگه هرمز توقیف کرد.
بیشتر بخوانید:
ایران سرنگونی پهپادش توسط ناو آمریکایی در تنگه هرمز را تکذیب کرد
آلمان: هنوز برای پیوستن به نیروی محافظ اروپایی در تنگه هرمز تصمیمی نگرفتهایم
آمریکا یک شرکت نفتی چین را به دلیل خرید نفت از ایران تحریم کرد
تنش ایران با آمریکا و بریتانیا در خلیج فارس و دریای عمان موجب تشدید حضور ناوهای دو کشور برای نظارت بیشتر بر ترددهای تجاری از طریق تنگه هرمز شده که به زعم برخی کارشناسان صادرات نفت ایران را نیز دشوارتر کرده است.