«ساعتسازی هنر نسلها است و از پدران به پسران رسیده است. در امر سنجش زمان چیزی بیزمان نهفته است که اینجا در ساعتها نمود پیدا میکند.»
ساعتسازی هنری است حاصل آمیزش دقت و خلاقیت. برترین نمونههای این صنعت در موزه هنر و تاریخ ژنو سوییس به نمایش درآمده است.
هیئتی از داوران خبره در پایان این نمایشگاه ۷۲ ساعت مچی را از میان این آثار برمیگزینند تا در مسابقه جایزه بزرگ ساعتسازی ژنو برای رسیدن به «عقربه طلایی» رقابت کنند.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
ریموند لورتان، رئیس هئیت برگزارکننده این نمایشگاه میگوید: «ساعتسازی هنر نسلها است و از پدران به پسران رسیده است. در امر سنجش زمان چیزی بیزمان نهفته است که اینجا در ساعتها نمود پیدا میکند.»
او درباره هدف برگزاری این نمایشگاه می گوید: «مایلم بیشتر بر بینالمللی بودن جایزه بزرگ ساعتسازی ژنو تأکید کنم تا به نوعی به جایزه اسکار ساعت تبدیل بشود. اما هدف این نمایشگاه فقط بردن جایزه نیست بلکه راهی است برای توسعه کل این هنر و این صنعت به فراتر از نسلها و مرزها.»
هنر ساخت ساعت قواعد بسیاری دارد چراکه سازوکار این زمانسنج ظریف بسیار پیچیده است. تولید چنین ساعتهایی از زمان طراحی تا ارائه نهایی گاه سالها زمان میبرد. در نهایت مهارت استاد ساعتساز است که به این پازل مکانیکی هزار قطعه را جان میدهد.
بالتازار دو پوری، کارشناس ساعتسازی میگوید: «عموما یک دفتر طراحی ویژه، طراحی این مکانیسمهای استثنایی را انجام میدهد که زمان میبرد اما در اجرای این طرحهای خاص حتی قطعاتی که معمولا دیده نمیشوند دقیقا و با دست برش و صیقل خورده، کندهکاری میشوند.»
وی درباره دقت کار ساعتسازان میافزاید: «ساعتساز امروز میتوانست جراح چیرهدستی بشود، چراکه ما با محورهایی به باریکی یک تار مو و چرخدندههایی به کوچکی یک دانه ارزن کار میکنیم؛ یعنی با اندازههای بسیار ریز سرو کار داریم.»
ارزش این شاهکارهای صنعتگری طبیعتا به مهارت و هنر سازندگان آنها گره خورده و هدف برگزارکنندگان این نمایشگاه هم چیزی جز تقویت این صنعت نیست.
**بیشتر بخوانید: **
لوکسترین ساعتهای جهان در نمایشگاه جایزه بزرگ ساعتسازی ژنو