NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

پازل اتحاد بانکی در اروپا چه زمانی کامل خواهد شد؟

پازل اتحاد بانکی در اروپا چه زمانی کامل خواهد شد؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

هدف از اتحاد بانکی در اروپا حفاظت از مالیات دهندگان اروپایی است. این کار با جدا کردن صندوق های دولتی از بدهی بانکها صورت می گیرد. مرحله بعدی، ایجاد شبکه امن است، تا وقتی بانکهای اروپا با مشکلات بزرگ دست به گریبان می شوند، مالیات دهندگان تبدیل به اولین قلاب نجات آنها نشوند.

پیامدهای وضع مقررات جدید بانکی در اروپا برای بانکها و مالیات دهندگان اروپای

فرض می کنید می خواهید پول قهوه را با سپرده تان در بانک بپردازید. آخرین چیزی که به ذهنتان خطور می کند این است که آیا جای پولم امن است یا نه. سپس از خود می پرسید آيا مبلغ مالیات مذکور در صورت حساب قهوه، تامین هزینه های کشور شود، یا اینکه برای پرداخت بدهی بانکها به مصرف برسد. بعد از بحرانهای مالی در اروپا، اتحاد بانکی تغییراتی را برای بانکهای ایتالیا در برداشت.

از سال ۲۰۱۳ میلادی تا سال۲۰۱۷ میلادی هفت بانک اروپایی برای ورشکسته نشدن محتاج کمک بودند: سه تای آنها به سرمایه گذاری مجدد دولتی نیاز داشتند و چهار تای دیگر هم وثیقه می خواستند. صدها سپرده گذار بدون اینکه بدانند بانکداران پولشان در اوراق قرضه خطرناک سرمایه گذاری اند، پولشان را از دست دادند.

علاوه بر این، اختصاص منابع عمومی به نجات بانکها باعث شد که بدهیهای دولتی یک الی دو درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد. در نتیجه بازنده اصلی سپرده گذاران نیستند، بلکه مالیات دهندگان هستند.

آیا مقررات جدید تغییری در وضعیت سرمایه گذاران و سپرده گذاران ایجاد کرده است؟ این سوال را از دویلیو بروتینی، نماینده انجمن مشاوران مالی موسوم به «کوپیف» در ایتالیا می پرسیم.

دویلیو بورتینی می گوید: «پس انداز کننده ایتالیایی اطلاع زیادی در باره این تغییرات ندارد. به راحتی نمی تواند به این اطلاعات دست یابد. در نتیجه اساسا نگرانی اش بیشتر شده است. در عین حال خبری از نشانه های پیش شرط حل مشکلات نیست.»

واقعیت این است که سپرده گذاران برای سرمایه گذاری مرتب باید سراغ بانک خود یا مشاوره مالی بروند چون در اکثر موارد اطلاعات کافی ندارند. به همین دلیل به یک چارچوب قانونی نیازهست که مشخص کند موقع بروز مشکل باید از چه شخص یا نهادی تقاضای کمک کرد.

ریکاردو روولی، استاد اقتصاد ایتالیایی می گوید: «قطعا سرمایه گذار می خواهد بداند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد، و در صورت بروز مشکل چه شخص یا نهادی باید پاسخگو باشد. در نتیجه مهم است که در آینده بین انحلال بانک از سوی دولت هر کشور، و اقدامات در سطح اروپا برای ایجاد یک صندوق واحد برای بانکهای در حال ورشکستگی، تمایز قائل شد.»

بیشتر بخوانید:تاثیر مستقیم مقررات جدید بانکی در اروپا بر اقتصاد قاره سبز

آیا با وضع مقررات واحد بانکی می توان به آینده خوش بین بود؟

دیلیو بورتینی می گوید: «من بسیار خوش بین هستم. به نظرم اقدامات بانکداران در سطح اروپا و در سطح نهادهای مربوطه در مسیر درست پیش می رود. این اقدامات دیجیتالیزه کردن و نوآوری را در سطح اروپا به همراه خواهد داشت.»

نظام بانکداری موجود در اروپا به مراتب امن تر وسالم تر از قبل شده است. چون بانکهای اروپایی به وقت بحران، سرمایه بیشتری برای روز مبادا در اختیار دارند و بدهی هایشان هم کمتر شده است. اما اگر قوانین فعلی برای جلوگیری از ورشکستی بانکها کارآمد نباشند چه باید کرد؟ این شبکه امن دقیقا چیست؟

از زمان بحران مالی، اروپا شروع به ایجاد یک اتحاد بانکی برای شهروندان خود کرده است تا بانکها از ثبات بیشتری برخوردار باشند. دو ستون اول آن عبارتند از نهاد نظارتی واحد بر بانکها و مکانیسمی واحد برای حل مشکلات. اما ستون سوم این اتحاد بانکی هنوز آماده نشده است.

امروز اگر مشکلی ایجاد شود، می توان با یک صندوق واحد برای تامین سپرده های بانک های در حال ورشکستگی وضعیت را تا حدودی تثبیت کرد. این صندوق با مشارکت بانکهای اروپایی ساخته می شود. همه کشورهای اتحادیه اروپا اعم از کشورهای عضو منطقه یورو و کشورهای خارج منطقه یورو در ساخت آن مشارکت می کنند.

اما این صندوق در شرایط بحرانی پاسخگو نیست و نیاز به حمایتهای دیگری هست. این کمکها ممکن است در قالب یک صندوق اعتباری برای کشورهایی باشد که بیش از بقیه در معرض خطرند.

اما در این صورت می توان از مالیات دهندگان حفاظت کرد. زیرا با جود شبکه امن، پول را بانکها پرداخت می کنند. در حالت ایده آل، شبکه امن وقتی هوا آفتابی است و همه چیز سر جای خودش است بخوبی کار می کند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

Real Economy | Banking Union### «به دلیل وجود یک اتحاد بانکی در سطح اروپا، نیاز به راه حل اروپایی داریم»

بانک مرکزی اروپا بعنوان نهاد ناظر معتقد است اقداماتی که تاکنون انجام شده برای حفاظت از مالیات دهندگان اروپایی ضروری است، اما تاوان شکستهای بالقوه یک بانک را مالیات دهندگان هر کشور باید بپردازند.

پازل اتحاد بانکی در اروپا چه زمانی کامل خواهد شد؟ یورونیوز در این باره با پی یر موسکویسی، کمیسر اقتصادی و پولی اروپا گفتگو کرده است.

یورونیوز: از شما خواستیم شیئی را برای ما بیاورید که تعریفی دقیق از اتحاد پولی باشد، آن شیء چیست؟

پی یر موسکویسی: «یک خرس برایتان آورده ام که نماد استحکام منطقه یورو و اتحاد پولی اروپاست. همانطور که می بینید یک خرس سفید درخشان و خوش آب رنگ است، اما ممکن است گاز هم بگیرد.در حال حاضر تمام ابزارهای لازم را در اختیار داریم. اما از ظرفیت لازم برای پویا کردن اقتصاد بی بهره ایم. یک شبکه امن راه حل فوری در اختیارما قرار نمی دهد، اما در نهایت ما یک سیستم پشتیبانی مالی داریم که مانع از این می شود خطر ورشکستگی بانکها خیلی بزرگ باشد.

یورونیوز: با این اوصاف مالیات دهنده اروپایی هنوز هم نقش قلاب نجات بانکها را بازی می کند.

پی یر موسکویسی: «اساس این شبکه امن مکانیسم ثبات پولی در اروپاست. به دلیل وجود یک اتحاد بانکی در سطح اروپا، نیاز به راه حل اروپایی داریم.»

یورونیوز: به نظرتان تا چه حد اتحاد بانکی برای شهروندان عادی فایده داشته است؟

پی یر موسکویسی: «قبل از هر چیز تراز بانکها خیلی بهتر از قبل است. بهنگام بروز مشکل نیز کمیسیون اروپا و بانکهای کشورهای مختلف می توانند با هم گفتگو کنند. این اتفاق برای بانکهای ایتالیایی و اسپانیایی افتاد. به این ترتیب توانستیم از خطرهای سیستماتیک جلوگیری کنیم. اتحاد بانکی، امکاناتی هم برای پیش بینی و حل مشکلات در اختیارمان قرارداده است. و تا به حال هیچ بانکی هم دچار ورشکستگی نشده است.»

یوورنیوز: آیا این شبکه امن برای اینکه ورشکستگی فلان بانک تاثیر منفی بر اقتصاد منطقه یورو و دیگر بانکهای منطقه نداشته باشد، بخوبی عمل می کند؟ در این صورت آیا مقامات هر کشور باید وضعیت را مدیریت کنند؟

پی یر موسکویسی : «بگذارید اول این شبکه امن را ایجاد کنیم بعد در این باره حرف بزنیم. طبق تجربه من باید گام به گام جلو برویم. نمی خواهم بیشتر از این موضوع را بسط بدهم. اما به نظر من در این مرحله وزیران اقتصاد هر کدام از کشورها باید در این باره تصمیم بگیرند. کمیسیون اروپا پیشنهادش را ارائه کرده است. مکانیسم ثبات منطقه یورو در اتحادیه اروپا به صندوق پولی اروپا منتقل می شود. صندوق پولی اروپا بعنوان یکی از نهادهای اتحادیه اروپا را می توان بطور دموکراتیک کنترل کرد. فکر می کنم تا تابستان سال جاری میلادی در این باره تصمیم بگیریم؛ که در این صورت ساده تر و سریع تر می توانیم مراحل بعدی را طی کنیم.»

یورونیوز: چگونه می توان تصمیم گیرندگان را متقاعد کرد؟

پی یر موسکویسی: «فکر کنم وزرای اقتصاد کشورهای مختلف اتحادیه اروپا نسبت به این مسئله آگاهند اما بین آنها شکاف وجود دارد. فرانسه، بلژیک و آلمان هم نظر هستند و در یک جهت حرکت می می کنند. در نتیجه امکانش هست.»

✅ Yesterday, pierremoscovici</a> was interviewed by <a href="https://twitter.com/maithreyi_s?ref_src=twsrc%5Etfw">maithreyi_s for Real Economy euronews</a>.<br><br>? Episode to broadcast ? 20/02/2018. Stay tuned for updates! <a href="https://t.co/Gv624iBUZN">pic.twitter.com/Gv624iBUZN</a></p>&mdash; EU Economy&Finance (ecfin) February 8, 2018

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

راه پرفراز و نشیب همگرایی اقتصادی در اروپا

بحران یونان؛ چالش ها و راه حل های دولت برای ثبات و رشد اقتصادی

بنگاه‌های تجاری، برندگان تقویت طرح صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی اروپا؟