مجله هفتگی «نبض تجارت» در اولین برنامه سال ۲۰۱۶ خود وضعیت بازار نفت و آشفتگی در بازارهای بورس چین و تاثیر آن بر بازارهای مالی در سراسر دنیا را بررسی
مجله هفتگی «نبض تجارت» در اولین برنامه سال ۲۰۱۶ خود وضعیت بازار نفت و آشفتگی در بازارهای بورس چین و تاثیر آن بر بازارهای مالی در سراسر دنیا را بررسی کرده است. سقوط بازارهای بورس چین در ابتدای سال، بازارهای مالی در دنیا را دچار آشفتگی شدیدی کرد.
منشاء سقوط شدید ارزش سهام در این بازارها انتشار بیلان منفی از فعالیتهای صنعتی چین بوده است. مقامات این کشور برای مقابله با نوسان شدید در بازارهای بورس از ساز و کارهای بی سابقه ای استفاده کردند. مکانیسمی که به «فیوز» شهرت دارد در ماه سپتامبر سال گذشته برای اولین بار به کار گرفته شد.
پس از بحران بورسی تابستان گذشته مقامات چینی برای عملیاتهای مالی و مبادلات در بازار بورس چهارچوب تعیین کردند که از اول ماه ژانویه سال جاری لازم الاجراست. شاخص سی اس آی ۳۰۰ در بازارهای بورس شانگهای و شنزن بعنوان معیار برای کنترل در نظر گرفته شده است.
در صوتی که در این بازارها میانگین ارزش سهام اختلاف ۵ درصدی نسبت به روز قبل داشته باشد، مبادلات بورسی به مدت ۱۵ دقیقه متوقف می شود. اگر این اختلاف پس از ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی حادث شود تا پایان کار بازار بورس، معاملات متوقف خواهد شد. زمانی که اختلاف میانگین ارزش سهام از رقم ۷ درصد تجاوز کند همه معاملات بورسی در دو بازار شانگهای و شنزن بلافاصله برای کل روز متوقف می شود.
مبادلات بورسی روز دوشنبه چهارم ژانویه در بازارهای بورس چین موقتا متوقف شد اما سایر بازارهای مالی در سراسر دنیا شدت زلزله این روز را به خوبی احساس کردند.