NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

چشم انداز توسعه شهری، رشد پایدار و سلامت اقتصادی

چشم انداز توسعه شهری، رشد پایدار و سلامت اقتصادی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تا سال 2025، ده درصد جمعیت دنیا در سی وهفت کلانشهر متمرکز خواهد شد. در حال حاضر هفتاد درصد جمعیت اروپا شهرنشینند. از این میان حدود سیصد و پنجاه میلیون نفر در شهرهایی با جمعیت بیش از پنج هزار نفر زندگی می کنند، یعنی چیزی در حدود هفتاد درصد جمعیت این قاره. اما نقش «رشد پایدار» در «سلامت اقتصادی» شهرها تا چه اندازه است؟ در این برنامه «اقتصاد واقعی»، به این موضوع می پردازیم.

ابتدا، تحولات عظیم شهرنشینی و استراتژی های رشد در شهرهای مختلف را بررسی می کنیم و سپس با مارتین پاول، مدیر جهانی توسعه شهری شرکت زیمنس در باب موضوع «پایداری» گفتگو خواهیم کرد و در نهایت به فن آوری های بکار برده شده در بخش حمل و نقل لهستان می پردازیم.

اضافه شدن جمعیت شهری، نیازمند توسعه ساختارهای شهری و فراهم کردن استانداردهای زندگی هم هست. بعلاوه، توسعه شهرها توام با مشکلاتی است. آلودگی هوا و بیکاری دو معضل برجسته امروز شهرهای بزرگ است.

حمل و نقل، زیر ساختهای شهری، نوآوری، رشد، پشتیبانی، انرژی، آب و مدیریت زباله ها از جمله حوزه هایی هستند که، با هدف توسعه شهری و متناسب با اصول محیط زیست پایدار، در کانون توجه شهرهای بزرگ و متوسط قرار گرفته اند.

«رشد هوشیارانه» به مجموعه ای ازشیوه های نوآورانه و کم هزینه اطلاق می شود که امروز برای حل یا کاستن از مشکلات کلانشهرها از آنها استفاده می شود.

جیووانی ماجی، خبرنگار یورونیوز در گفتگو با تنی چند از شهرداران شهرهای اروپایی، نظر آنها را درباره مشکلات و شیوه های توسعه شهری جویا شده است.

آنتونیو کوستا، شهردار لیسبون: «دردسازترین مشکل ناشی از بحران اقتصادی، بیکاری و لاجرم مهاجرت مغزهای جوان به شمال اروپاست. از دست دادن استعدادهای جوان بر آینده کشور و توانایی ما در احیای اقتصادی و توسعه، تاثیر منفی می گذارد.»

ایگناسیو مارینو، شهردار رم: «واضح است که باید اقتصاد را از نو بسازیم و این کاریست که از طریق سرمایه گذاری در پروژه های شهری درصدد انجام آن هستیم. حمل و نقل پایدارتر و ایجاد فضاهای جدید برای توسعه پروژه های جوانان، از جمله آنها هستند.»

جورجیو اورسونی، شهردار ونیز: «شهرها با هم متحد می شوند تا صدایشان شنیده شود. درخواست ما نه تنها برخورداری از منابع مالی بیشتر، که شامل شرکت دادن ما در حوزه تصمیم گیری هم می شود.»

شکاف های اجتماعی، فقر و بیکاری از جمله چالش های اصلی در برابر توسعه شهرها هستند. از سوی دیگر زمان آن فرارسیده تا برای رسیدن به رشد اقتصادی بیشتر، نوآوری و خلاقیت بیش از پیش در مرکز فعالیت های مسئولان شهری قرار گیرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بحران یونان؛ چالش ها و راه حل های دولت برای ثبات و رشد اقتصادی

بنگاه‌های تجاری، برندگان تقویت طرح صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی اروپا؟

تحولات فناوری و اقتصاد دیجیتال؛ آیا ربات‌ها بهره‌وری را افزایش خواهند داد؟