گنگرۀ حزب کمونیست چین بزودی برگزار خواهد شد و رهبر آینده حزب کمونیست نیز انتخاب می شود. به این ترتیب بسیاری از ناظران سعی دارند تغییرات سیاسی احتمالی را پیش بینی کنند. تنش های تجاری با اتحادیه اروپا افزایش یافته است. تولید کنندگان اروپایی صفحه های خورشیدی ادعا می کنند که رقبای چینی شان با تقلب بازار را از آن خود کرده اند. مازاد تجاری چین به لطف نرخ ارز ثابت کمک زیادی به تاجران چینی است.
آتش دعوای چین و ژاپن بر سر جزایر مرزی این دو کشور بار دیگر شعله ور شده است.
نگرانی ها نسبت به عدم اجرای حقوق بشر در این کشور و بدرفتاری با مخالفان معضل دیگری است.
سوال دیگری که مطرح می شود مسئله سلامتی “شی جین پینگ” است. فردی که احتمال می رود رهبر آینده حزب کمونیست باشد. از او به عنوان یکی از اصلاح گران اقتصادی یاد می شود. او می خواهد تا با جهشی دوباره به اقتصاد رکود زده چین جانی تازه ببخشد.
اما چه اتفاقی بر سر رابطه اروپا و چین خواهد آمد؟ تا کی چینی ها می توانند همچنان با چشم پوشی از رقابتهای سالم در بازار از یکسو و عدم تمکین به حقوق بشر از سوی دیگر به ادامه روابط خود با جامعه جهانی بیاندیشند. آیا اروپا بار دیگر در برابر چینِ دوباره قدرت گرفته، ناتوان خواهد بود؟
در این برنامۀ 25 ثانیه، “هلموت شولتز” از برلین، عضو پارلمان اروپا و حزب چپ “دی لینک” آلمان که در کمیته تجارت بین المللی پارلمان است، مهمان برنامه است. او از سیل واردات کالاهای ارزان قیمت چینی انتقاد می کند و می گوید: “با چین و دیگر اقتصادهای در حال ظهور، دیگر نمی توان گفت تجارت مانند همیشه است”. برای همکاری بیشتر، اقتصاد جهانی باید عادلانه باشد.
از پارلمان اروپا، “دانکِن فریمَن“، محقق در موسسه مطالعات چین معاصر در این برنامه حضور دارد. به گفتۀ او: “یکی از نتایج مثبت بحران مالی در اروپا کاهش مبادلات تجاری با چین است” و “لیشین یان“، خبرنگار امور اروپایی در رسانه های مستقل چینی، از جمله “اِن تی دی تی وی” (NTDTV) و “اِپوکتایمز” (Epochtimes) که هر دو از رسانه های خبری منتقد دولت هستند، سومین مهمان این برنامۀ کریس برنز است.